Procedura de implant dentar

Unul din cele mai cautate si populare servicii ale unui cabinet stomatologic este procedura de implant dentar. Aceasta solutie este foarte potrivita pentru inlocuirea dintilor lipsa, iar dintii realizati prin aceasta procedura se simt exact ca si dintii naturali.

“Implantul dentar reprezinta practic o radacina artificiala, in majoritatea cazurilor fabricata din titan, pentru a servi drept suport pentru o coroana dentara sau o proteza. De exemplu in Cluj implantul dentar este mult mai popular in prezent fata de cum era in trecut pentru a inlocui un dinte lipsa” explica dr. Daniela Chis – medic stomatolog si manager la Cabinet Stomatologic Cluj Pasc Dental.

Cand ai nevoie de un implant dentar ?

Daca ai unul sau mai multi dinti lipsa, atunci poti sa iei in calcul realizarea unui implant dentar, in cabinetul stomatologic al unui medic dentist profesionist. Este important de retinut faptul ca implantul dentar se recomanda a fi efectuat doar dupa varsta de 17-18 ani. Pana la aceasta varsta oasele maxilare, si oasele in general, sunt intr-un proces de dezvoltare continua.

Iti recomandam sa iei aceasta decizie impreuna cu medicul tau stomatolog, care va constata daca aceasta interventie este sau nu potrivita pentru tine.

Etapele realizarii unui implant dentar

  1. Consultatia stomatologica. Dr. Daniela Chis, medic specialist cu experienta vasta in estetica dentara si implant dentar Cluj, explica importanta primului consult: “Intotdeauna prima etapa este consultatia. In acest punct medicul stomatolog decide daca acest tip de procedura este potrivita pacientului. Apoi se recomanda o serie de analize si radiografii dentare. In clinica Pasc Dental noi oferim toate serviciile in acelasi loc, spre multumirea pacientilor. “
  2. Analiza rezultatelor obtinute in urma investigatiilor, stabilirea tipului de implant, si planul de tratament.
  3. Implantul este inserat in tesutul osos print-o operatie minora. Pacientul va primi anestezie locala pentru a nu simti durere in timpul procedurii.
  4. In cateva luni, implantul se va integra in os.
  5. Odata ce implantul este stabil, medicul stomatolog va realiza coroana dentara pentru refacerea functionalitatii si a esteticii dentare.

Alternative la implanturile dentare

Alternativele implanturilor dentare sunt protezele si puntile dentare. Insa avantajele unui implant sunt net superioare, deoarece prin aceasta procedura dintii arata si se simt natural, fara a sacrifica sanatatea altor dinti.

Nu uita ca experienta medicului stomatolog joaca un rol foarte important in rezultatul obtinut in urma implantului dentar.

Related Posts

Articole recomandate:

Premiera operei La serva Padrona de Giovanni Battista Pergolesi, prezentată de Home of Strings la Sala Dalles din București.
06/03/2023
Medici cu care trebuie neapărat să vorbești în primii ani de viață ai copilului – Iată care sunt consultațiile medicale pe care nu trebuie să le omiți!
22/12/2022
Cum alegem o coroană dentară?
28/02/2023

CAUCIUCURI VARA - Orice Model pe Vadrexim.ro!