Kinetoterapie copii – de ce este benefica terapia fizica pentru copilul tau

Kinetoterapia nu este benefica numai pentru adulti, dar nu toata lumea stie acest lucru. Exista o multime de clinici de recuperare ce ofera servicii de kinetoterapie copii. Exista copii de toate varstele, de la bebelusi la scolari sau chiar adolescenti, care ar putea beneficia de pe urma unor sedinte de kinetoterapie.

In aceasta etapa de dezvoltare fizica si psihica, o dieta echilibrata si exercitiile fizice sunt esentiale pentru o crestere sanatoasa. Copiii pot consulta kintetoterapeuti din aceleasi motive ca si adultii, precum ameliorarea durerilor de la nivelul muschilor, pentru a-si imbunatati starea fizica sau pentru a trata unele boli genetice.

Iata cateva afeciuni de sanatate pe care kinetoterapeutii pentru copii le pot trata sau ameliora:

 • Intarzierea dezvoltarii functiilor motorii;
 • Tulburarea spectrului autist;
 • Paralizie cerebrala;
 • Sindromul Down;
 • Spina bifida;
 • Leziuni cerebrale dobandite;
 • Hipotonie;
 • Distrofie musculara sau alte provocari neuromusculare;
 • Alte tulburari genetice;
 • Provocari de greutate.

Daca si copilul tau se confrunta cu oricare dintre aceste afectiuni de sanatate, contacteaza un kinetoterapeut pentru copii!

Principalele beneficii ale fizioterapiei pentru bebelusi si copii sunt:

 • Asupra sistemului nervos: stimularea senzoriala si tactila accelereaza procesul de mielinizare si imbunatateste comunicarea dintre sistemul nervos si organe;
 • Asupra sistemului endocrin: kinetoterapia pentru copii favorizeaza eliberarea hormonului adrenocorticotrop, care la randul sau determina eliberarea de corticosteroizi;
 • Asupra sistemului respirator, circulator si gastrointestinal, kinetoterapia pentru copii este benefica deoarece extinde capacitatea functionala a aparatului respirator, imbogatind oxigenarea sangelui. Pentru sugari reduce durerea cauzata de colici, gaze si constipatie;
 • Ajuta dezvoltarea: masajul imbunatateste dezvoltarea motorie a bebelusului, ajutandu-l sa-si construiasca structura corporala, imbunatateste calitatea miscarilor si dobandirea de noi miscari. Kinetoterapia ajuta copiii sa se recupereze sau sa previna leziunile sportive. Practicarea unui sport ajuta dezvoltarea fizica si sociala a copilului, dar de multe ori sportul poate fi o sursa de ranire. Atunci cand are loc o accidentare sportiva, un kinetoterapeut poate ajuta copilul sa se recupereze, dar si sa reduca riscul de accidentare pe viitor;
 • Kinetoterapia pediatrica ii ajuta, de asemenea, sa castige forta si echilibru, astfel incat sa se poata dezvolta raspunsurile adecvate de inclinare si redresare;
 • Imbunatateste reflexele, raspunsurile automate, cum ar fi prinderea palmara, reflexul tonic asimetric al gatului si sprijinul, in special pentru copii.

Kinetoterapia pentru copii este diferita de kinetoterapie obisnuita, deoarece permite copilului si familiei acestuia sa se implice in activitatile si exercitiile care vizeaza imbunatatirea bunastarii fizice a celui mic.

Un kinetoterapeut pediatru foloseste jocul pentru a se asigura ca in rutina de exercitii a copilului tau acesta este implicat activ. De asemenea, ofera ingrijire individuala copiilor si se asigura ca ei se bucura de activitati, crescand nivelul motivational al copilului si obtinand un rezultat bun. Kinetoterapeutii pediatrici sunt instruiti pentru a imbunatati in mod eficient si non-invaziv functiile motorii la copiii care sufera de leziuni congenitale sau medicale.

Te intrebi daca ar trebui sa implici copilul intr-un program de kinetoterapie? Daca da, discuta cu un specialist. Ia in considerare stabilirea unei intalniri cu un specialist in kinetoterapie copii pentru a discuta problemele legate de sanatatea copilului tau si pentru a afla daca fizioterapia ar fi sau nu o optiune de tratament eficienta.

Daca doresti sa programezi o sedinta de kinetoterapie pentru copii, apeleaza la centrul Atletico Kinetic, o clinica ce pune la dispozitie o echipa formata din profesionisti in terapie, recuperare medicala, ortopedie si traumatologie.

Related Posts

Articole recomandate:

Photo Antioxidants
Alimente bogate în antioxidanți și beneficiile lor pentru sănătate
Importanța screening-ului și a diagnosticului prenatal
Photo Tea and herbal medicine benefits for general health
Beneficiile consumului de ceaiuri și plante medicinale pentru sănătatea generală

CAUCIUCURI VARA - Orice Model pe Vadrexim.ro!