De ce să alegeți o carieră în asistență medicală?

Există o multitudine de motive pentru care o carieră de asistent medical este o alegere viabilă și plină de satisfacții pentru o carieră profesională.Iată câteva lucruri de luat în considerare atunci când determinați dacă este calea de carieră potrivită pentru dvs.

Studenții care urmează o școală postliceală sunt gata să intre într-un domeniu în care cererea crește în fiecare zi pentru profesioniști calificați din domeniul sănătății, cu oportunități remarcabile în toată țara și un potențial excelent de venituri. Fiecare zi poate aduce o provocare diferită în asistență medicală, oferind oportunitatea de a oferi îngrijire pacientului, de a promova sănătatea și educația în comunitate, de a coordona îngrijirea și de a efectua cercetări pentru a îmbunătăți practica și rezultatele pacientului. Asistenții medicali joacă un rol esențial în sistemul de sănătate și îmbunătățesc viața pacienților în fiecare zi.

Asistentele sunt una din primele linii ale echipelor de prestare a asistenței medicale. Scopul îngrijirii medicale este de a restabili, menține și promova sănătatea indivizilor, grupurilor sau comunităților întregi. Este o știință și o artă. Știința obține cunoștințe, judecată și abilități de asistență medicală bazate pe cercetare. Arta este stabilirea unei relații de îngrijire prin care asistentele medicale aplică cunoștințele, abilitățile și judecata de asistență medicală într-o manieră plină de compasiune. Ambele se concentrează pe întreaga persoană, nu doar pe o anumită problemă de sănătate, și pe indivizi în toate etapele ciclului de viață și în toate stările de sănătate, de la starea de bine până la boală.

Asistentele pot alege să lucreze într-o varietate de medii de practică, inclusiv spitale, instituții de îngrijire pe termen lung și de sănătate publică, săli de clasă, laboratoare, cabinete independente, centre de îngrijire ambulatorie și în orice cadru în care oamenii au nevoie de servicii de îngrijire a sănătății.

Asistentele încorporează o varietate de roluri pentru a oferi îngrijiri medicale profesionale. De exemplu, asistentele sunt educatoare de pacienti, responsabile de explicarea procedurilor si tratamentelor; asistentele medicale, de asemenea, împuternicesc pacienții, îndrumându-i spre comportamente sănătoase și sprijinindu-i în momentul în care au nevoie. 

Asistența medicală oferă un serviciu esențial omenirii și protejează interesele pacienților atunci când nu pot din cauza unei boli sau a cunoștințelor inadecvate în materie de sănătate. Posturile de asistentă medicală sunt disponibile în toată țara, precum și la nivel internațional. Ca asistent medical, puteți alege să profesați aproape oriunde, de la zone metropolitane la comunități rurale și atât în ​​țările dezvoltate, cât și în cele în curs de dezvoltare din întreaga lume.

Școala Postliceală Sanitară „Sf. Vasile cel Mare” din Ploiești  a funcționat din 1999 in sediul din bulevardul Petrolului nr 16 pana in anul 2018 când si-a mutat sediul in Bulevardul București nr. 39, in incinta UPG Ploiești, corp AT 4-8.

Aceasta dispune de 5 săli de clasa astfel : o sala de curs si cabinet de farmacie, o sala de curs si cabinet nursing, o sala curs si cabinet informatica, doua săli de curs simple, o biblioteca, secretariat, cancelarie si arhiva

Vei fi pregătit de un corp profesoral stabil și bine pregătit, din care fac parte medici si directori de îngrijiri de la cele mai importante spitale  din Ploiești.

Pentru a urma cursurile acestei scoli, se pot înscrie absolvenții de liceu cu sau fără diploma de bacalaureat, sau absolvenți ai unei instituții de învățământ superior.

Procesul de învățământ este desfășurat conform programelor in vigoare, pe module, de către personal calificat: doctori, farmaciști, asistenți medicali, profesori cu gradul didactic II sau I.

Pentru înscrieri pentru anul școlar 2022- 2023 sunt necesare

   • Copie carte de identitate

• Copie certificat de naștere

• Copie certificat de căsătorie – dacă este cazul

• Copie legalizată diplomă de bac (pentru absolvenții de liceu CU examen de bacalaureat) SAU diplomă de bac în original + copie simplă

• Copie legalizată diplomă de absolvire liceu (pentru absolvenții de liceu FĂRĂ examen de bacalaureat) SAU diploma absolvire liceu în original copie simplă

• Foaie matricolă liceu – copie legalizată SAU Foaie matricolă liceu în original + copie simplă

• Adeverință de la medicul de familie pe care să scrie APT PENTRU CALIFICAREA ASISTENT MEDICAL DE FARMACIE  sau ASISTENT MEDICAL GENERALIST, în funcție de specializarea aleasă

• Taxa de înscriere în valoare de 200 lei

Care specializare crezi că ți se potrivește cel mai bine?🏥

Şcoala Postliceală Sanitară „Sf. Vasile cel Mare” din Ploiești oferă doua calificări profesionale cu acreditare ARACIP:

Asistent Medical Generalist;

Asistent Medical de Farmacie;

Pregătește dosarul și vino la înscriere! Grăbește-te să îți ocupi locul!

0723.298.193 sau 0724.890.548 https://fduploiesti.ro/

Related Posts

Articole recomandate:

Iată ce trebuie să știi despre BOTOX! – partea I
Descoperă opțiunile de medicină alternativă pentru a-ți îmbunătăți starea de bine
Ce este glutationul?

CAUCIUCURI VARA - Orice Model pe Vadrexim.ro!