De ce apar punctele negre și cum poți scăpa de ele?

Cu toții ne dorim un ten curat și strălucitor, fără imperfecțiuni. Însă, nu oricine are norocul de a se mândri cu un astfel de ten. Acneea, petele pigmentare și punctele negre sunt câteva din problemele care pot apărea la nivelul tenului. Chiar dacă sunt mai puțin vizibile decât coșurile, punctele negre sunt inestetice și ne încarcă tenul. Din fericire, punctele negre pot fi îndepărtate și apariția lor poate fi prevenită cu o rutină corectă de îngrijire a pielii.

De ce apar punctele negre?

Punctele negre sunt cauzate de o producție excesivă de sebum și de o acumulare de celule moarte ale pielii, dar există o serie de factori care agravează problema:

  • Pielea necorespunzător curățată;
  • Utilizarea unor produse care irită sau usucă pielea, ceea ce încurajează producția de sebum;
  • Utilizarea de produse cosmetice comedogenice sau prea dense ca textură care contribuie la blocarea porilor;
  • Pielea grasă sau cu tendință acneică e mai predispusă la apariția punctelor negre;
  • Modificări și dezechilibre hormonale;

Cum poți scăpa de punctele negre?

Dacă ești interesată de puncte negre tratament, în cele ce urmează îți vom oferi câteva soluții pentru eliminarea punctelor negre și pentru îmbunătățirea aspectului pielii.

Curăță și demachiază. Cheia pentru o rutină de îngrijire a pielii este să îți cureți tenul de două ori pe zi. În mod ideal, curățarea ar trebui să fie împărțită în două etape, începând cu demachierea delicată. Pentru asta, poți folosi un săpun facial delicat sau o apă micelară potrivită tipului tău de ten.

Hidratează.  Dimineața și seara, hidratează-ți pielea cu ajutorul unei creme non-comedogene, fără ulei.

Exfoliază. Aplică un exfoliat, o dată, de două ori pe săptămână pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii de pe ten și pentru a reduce apariția punctelor negre. Îți recomandăm un ser cu acid salicilic 2% care exfoliază și purifică porii.

Folosește produsele potrivite. Trebuie să te asiguri că folosești produsele potrivite pentru tipul tău de ten, pentru a evita uscarea sau iritarea acesteia. Cel mai bine este să folosești produse delicate pentru curățarea pielii. În cazul cremelor și machiajului îți recomandăm să alegi doar produse non-comedogenice, fără ulei. De asemenea, poți folosi produse care conțin acid salicilic, care ajută la combaterea punctelor negre datorită proprietăților purificatoare și antiinflamatoare.

Evită expunerea la soare. Ca și în cazul acneei, specialiștii recomandă evitarea expunerii la soare pentru a evita uscarea și îngroșarea pielii, ceea ce ar favoriza acumularea de sebum.

Acestea sunt sfaturile noastre pentru a scăpa rapid și eficient de punctele negre. Dacă în cazul tău se dovedesc a fi ineficiente, îți recomandăm să apelezi la un medic dermatolog, care îți poate recomanda un tratament țintit sau o procedură specifică pentru îndepărtarea punctelor negre.

Related Posts

Articole recomandate:

Sfaturi pentru sănătate – Importanța analizelor anuale
Sfaturi pentru sănătate – Importanța analizelor anuale
24/04/2023
Casa de Odihnă – deschide al treilea centru rezidential de bătrâni pe Bulevardul Voluntari 119
19/05/2023
Moduri impresionante în care vitamina C aduce beneficii organismului tău
22/03/2022

CAUCIUCURI VARA - Orice Model pe Vadrexim.ro!