Cum alegi un psihoterapeut bun și unde îl găsești în București?

Este o perioadă în care preocuparea pentru noi crește. Grijile ne copleșesc, burnout sau anxietatea nu mai sunt doar cuvinte spuse de specialiști sunt aspecte mintale care copleșesc pe cei dragi din jurul nostru. Iar când gestionarea emoțiilor, a sentimentelor, a stării de bine, în general, devine prea grea, un psihoterapeut bun este ce aveți nevoie.

În acest articol vă descriem ce luați în calcul pentru a găsi un psihoterapeut bun și unde îl găsiți în București.

De ce să alegi un psihoterapeut bun și care sunt criteriile de alegere?

Sănătatea mintală, starea de echilibru în general, este factor de bine pe toate palierele vieții, de la carieră, relații, la sănătatea fizică. Atunci când lucrurile scapă de sub control, un psihoterapeut bun poate readuce starea de armonie.

Un psiholog bun, un psihoterapeut bun, mai exact, este important pentru a ajuta pe oameni să facă față situațiilor dificile din viață, indiferent că vorbim despre relații și despărțiri, traume anxietate sau depresie, până la tulburări precum autism sau ADHD.

Aceștia îi pot ajuta pe oameni să facă față sentimentelor și emoțiilor lor și le pot oferi sprijin în momentele dificile. Dacă sunteți în căutarea unui psihoterapeut bun, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont.

Este avizat și are specializări sau formări în domeniu

 În primul rând, asigurați-vă că găsiți un psihoterapeut avizat să lucreze cu situațiile sau tulburările cu care vă confruntați și că are specializările necesare, acreditări și certificări legale, spre exemplu, asigurați-vă că psihologul este licențiat și înregistrat la  Colegiul Psihologilor din România. Aveți dreptul să cereți aceste avizări și autorizări, așadar nu ezitați dacă aveți dubii. În al doilea rând, foarte important, urmăriți dacă voi și terapeutul vostru vă aliniați, că aveți acea ”chimie”. Puteți programa și o ședință de probă pentru a vedea dacă răspunde nevoilor voastre.

Un psihoterapeut bun nu judecă și creează un plan de terapie personalizat

Un psihoterapeut bun vă va asculta fără să judece și nu va emite păreri, ci vă va fi mai degrabă un ghid în autocunoaștere. Ascultă cu empatie și în preajma lui vă simțiți confortabil. Ar trebui să căutați pe cineva care este prietenos, vă ascultă preocupările și este dispus să vă răspundă la întrebări. De asemenea, este important să găsiți un psihoterapeut care este dispus să lucreze cu dumneavoastră pentru a crea un plan de terapie care să funcționeze pentru dumneavoastră.

Părerea altor clienți contează

Recomandările, părerile altor clienți sau recenziile pe internet pot fi, de asemenea, criterii de luat în calcul atunci când alegeți un psihoterapeut cu care să lucrați

Atunci când căutați un psiholog sau un psihoterapeut bun, este important să vă faceți cercetări. Cercetați recenziile și mărturiile online, precum și întrebați prietenii sau familia dacă au recomandări. De asemenea, este important să îi puneți întrebări psihoterapeutului înainte de a începe terapia. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că vă simțiți confortabil să lucrați cu ei și că vă înțeleg nevoile.

În general, un psihoterapeut poate fi un mare avantaj atunci când vine vorba de gestionarea problemelor de sănătate mintală. Este important să găsiți un psihoterapeut care are experiență, are acreditări și este dispus să vă răspundă la întrebări. Făcând cercetări și punând întrebări înainte de a începe terapia, vă puteți asigura că găsiți un bun psiholog sau psihoterapeut care este potrivit pentru voi.

Recomandarea noastră de psihoterapeut bun în București

Cabinetul de psihoterapie, hipnoterapie și neurofeedback fondat de Aida Ivan, din București, aduce împreună o echipă de terapeuți bine pregătiți, empatici, alături de clienții lor care pășesc în cabinetul din Calea Victoriei sau aleg terapia online.

Clienții cabinetului Aida Ivan vin la terapie pentru a echilibra aspecte de bine cu sine, regăsirea armoniei sau a scopului vieții,  până la anxietate și atacuri de panică, ADH sau autism. Nu suntem doar noi care confirmă, testimonialele din website-ul aidaivan.ro certifică recomandarea noastră.

Related Posts

Articole recomandate:

Anunt umanitar – sa ajutam un salvator: Statescu Livia Mihaela
De ce să alegi profesia de asistent medical?
Photo Sleep
Sfaturi pentru un somn odihnitor și strategii pentru combaterea insomniei

CAUCIUCURI VARA - Orice Model pe Vadrexim.ro!