Ce să facem cu tenul gras?

Probabil ai crezut acele mituri pe care ți le spuneau adulții în adolescență, cum coșurile trec odată cu vârsta. Ei bine, nu e cazul atunci când ai de a face cu un ten gras. Trebuie să ai extra grijă la produsele utilizate, la igiena zilnică și multe alte lucruri. Însă nu este imposibil de trăit cu un ten gras, mai ales dacă știi deja câteva trucuri esențiale. Hai să trecem peste câteva dintre cele mai bune sfaturi în privința îngrijirii tenului gras:

Folosește exfoliante sau măști de față

Poate în prima instanță nu pare foarte intuitiv, dar folosind produsele corecte, adecvate și cât mai naturale, îi faci o favoare tenului tău. Astfel, nu te da în lături de la exfoliantul potrivit pentru ten gras, cel puțin de 2-3 ori pe săptămână, deoarece poate reduce nivelul de ulei. De asemenea, utilizează o mască de față adecvată, cu ceai verde, cel puțin o dată pe săptămână.

Alege cu grija produsele de machiaj

Poate fi o adevărată provocare să găsești produse potrivite pentru ten gras, care să și reziste o zi întreagă. Astfel, cea mai bună opțiune pe care o ai e să alegi un fond de ten matifiant, care te va proteja de strălucirea excesivă a tenului gras. Ai grijă să alegi produse care nu conțin ulei, și dacă se poate, nu doar ascund roșeața ci o și tratează în același timp. De asemenea, poți cumpăra hârtiuțe ”shine control” care te pot proteja pe parcursul zilei de nivelul nedorit de ulei secretat de ten.

Atenție la uscat

De fiecare dată când îți speli fața, aplici un exfoliant și cureți fața, trebuie să acorzi atenție deosebită felului în care îți usuci ulterior fața. Nu trage de prosopul curat folosit, ci mai degrabă atinge ușor tenul până la uscare, orice mișcare mai bruscă poate provoca crearea excesivă de sebum.

Folosește creme hidratante

Din nou, poate nu pare tocmai cea mai bună idee când vine vorba de tenul gras, care și așa secretă mult prea mult sebum, însă nu e tocmai așa. Optează pentru o cremă hidratantă ce nu conține ulei. Poți alege o cremă pe bază de aloe vera, care este foarte recomandată pentru tenul problematic, cu acnee sau uleios.

Folosește cremă de soare sau protecție

La fel, probabil din cauza componentelor multor produse, cei ce ne luptăm cu tenul gras evităm de multe ori utilizarea cremelor de soare. Însă ai nevoie de protecție chiar și cu un ten problematic, astfel, va trebui doar să acorzi atenție deosebită ingredientelor în momentul în care cumperi o cremă. Caută în special creme ce conțin oxid de zinc și evită cele cu mirosuri puternice și ulei.

Nu te spăla prea des pe față

Tentația există, mai ales în momentul în care observi că se creează sebumul. Însă contrar așteptărilor, poți obține exact contrarul rezultatelor dorite, iar tenul tău să secrete și mai mult sebum ca înainte. Ca regulă de bază, în momentul în care te speli pe față, ștergi de asemenea și uleiurile esențiale secretate de tenul tău, lăsând astfel pielea uscată și îmbiind-o să creeze sebum.

Pe lângă ideile de mai sus sunt multe alte metode prin care te poți lupta zi de zi cu un ten gras, pe deasupra, există multe metode de prevenirea a tenului gras înainte de a ajunge într-un stadiu foarte problematic.

Crazy-Deals.ro îți oferă un cod reducere Notino sau un cod reducere Farmec, pentru a putea găsi ușor, rapid și ieftin produsele cele mai potrivite pentru tenul tău!

Related Posts