Când ar trebui să-ți schimbi implanturile mamare?

Mărirea sânilor este în prezent una dintre cele mai căutate intervenții chirurgicale efectuate la nivel mondial. Din ce în ce mai multe femei optează pentru acest tip de intervenție chirurgicală, deoarece se simt încrezătoare cu toate informațiile reale puse la dispoziție de chirurgi sau de alte femei care au trecut deja prin această operație.

Există mai multe întrebări pe care femeile doresc să le clarifice înainte de a trece la o mărire de sâni și, în mod eficient, una dintre cele mai frecvente întrebări ale femeilor este cât timp durează implanturile mamare?

Cât rezistă implanturile mamare?

Femeile care se supun unei operații de mărire a sânilor trebuie să ia în considerare posibilitatea ca în viitor să aibă nevoie de o intervenție chirurgicală de revizie, deoarece nu este posibil să se prevadă durata implanturilor, deși există garanții asociate cu acestea, care pot și trebuie clarificate cu chirurgul plastician. În ultimii ani a existat o mare dezvoltare în ceea ce privește implanturile.

În prezent, în cazul celor mai recente implanturi mamare, nu există date care să indice un moment exact în care acestea ar trebui să fie înlocuite. Ca atare, dacă implanturile își păstrează integritatea, nu este nevoie de înlocuire, cu excepția cazului în care există motive de nemulțumire din partea pacientelor.

De-a lungul timpului, s-a constatat că multe femei care au suferit o operație de mărire a sânilor ajung să se supună unei alte intervenții chirurgicale, în general la 8-10 ani după operația inițială. Acest lucru nu se datorează neapărat complicațiilor care pot apărea, ci faptului că organismul se schimbă în timp, din cauza mai multor factori, cum ar fi vârsta, sarcina, alăptarea, variațiile de greutate și, ca atare, apar modificări ale sânilor pe care femeile doresc să le corecteze.

Când e necesar să schimbi implanturile?

Unele implanturi din silicon trebuie înlocuite deoarece au expirat, sunt rupte sau poziționate incorect. Situațiile în care implantul generează riduri sau falduri ale pielii pot apărea în cazul implanturilor mari, atunci când acestea sunt plasate la persoane cu pielea foarte subțire și cu puțin țesut adipos pentru a susține pielea.

De asemenea, implantul va trebui să fie schimbat dacă suferă o ruptură cauzată de accidente de circulație, în caz de perforare sau de accidente în sporturi extreme. În aceste situații, chiar dacă nu prezintă leziuni vizibile, o scanare imagistică prin rezonanță magnetică poate evidenția problema.

O altă situație în care ar putea fi necesară schimbarea implantului de silicon este atunci când persoana suferă modificări drastice ale greutății, iar implantul se deplasează din locul în care a fost poziționat inițial. În acest caz, poate fi necesară și o operație de lifting asociată cu plasarea unui nou implant.

Alegerea tipului potrivit de implant

Este extrem de important ca alegerea inițială a tipului de implant să fie făcută într-un mod adecvat și atent pentru fiecare caz în parte, în funcție de obiectivele care trebuie atinse, pentru a reduce, pe cât posibil, posibilele modificări ale dimensiunii și formei implantului în timp. Acest lucru reduce posibila nemulțumire viitoare a femeii în legătură cu implanturile sale.

După o mărire de sâni, chirurgul indică momentul în care pacienta trebuie reexaminată, într-un stadiu incipient. După această fază și pentru a evalua rezultatul operației de mărire a sânilor și integritatea implanturilor, se recomandă consultații anuale. Cu toate acestea, dacă observați orice modificare anormală, ar trebui să vă consultați și chirurgul plastic pentru ca acesta să poată evalua situația și să clarifice această sau alte posibile modificări și așteptări legate de implant pe termen lung.

Implanturile mamare nu au o valabilitate exactă, ci variază de la femeie la femeie, ținând cont de cerințele proprii ale fiecărei femei, precum și de grija pe care fiecare femeie o are față de implanturi.

Faptul de a căuta și de a menține contactul cu chirurgul dumneavoastră plastician vă va permite să aveți o evaluare a stării implanturilor în timp, garantând astfel că investiția pe care ați făcut-o în dumneavoastră va continua să fie un succes și vă va asigura satisfacția.

 Ce se întâmplă dacă nu sunt schimbate implanturile?

În cazul în care implantul de silicon nu este schimbat în perioada recomandată, se poate produce o mică ruptură și siliconul poate genera inflamații în țesuturile din jur fiind necesară intervenția chirurgicală. Această infecție, atunci când nu este tratată corespunzător, se poate agrava și se poate răspândi pe o suprafață mare, compromițând și mai mult sănătatea pacientelor.

Implantul trebuie schimbat într-un mediu spitalicesc, cu o echipă de chirurgi plasticieni. Medicul care a plasat inițial implantul poate efectua operația, dar nu este obligatoriu. Un alt chirurg plastician cu cunoștințele necesare poate îndepărta vechiul implant și poate plasa pe cel nou.

Mai multe detalii despre schimbarea implanturilor mamare găsiţi la Dr. Maximilian Muntean .

Related Posts

Articole recomandate:

Cum poți încetini apariția ridurilor?
06/05/2020
Photo Flexibility exercises
Cele mai eficiente exerciții pentru îmbunătățirea flexibilității
04/03/2024
De ce este important sa mergem zilnic macar 30 de minute pe jos?
13/04/2023

CAUCIUCURI VARA - Orice Model pe Vadrexim.ro!