Afectiuni gestionate mai usor cu un regim de slabit VLCD – ce trebuie sa stii?

Un regim de slabit poate fi o componenta esentiala in gestionarea si ameliorarea mai multor afectiuni si conditii de sanatate. Printre acestea se numara diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, dislipidemia si obezitatea, care pot fi influentate in mod pozitiv de pierderea in greutate si evident, de adoptarea unui stil de viata sanatos.

Vrei sa afli care sunt beneficiile unui regim de slabit cu volum scazut de calorii (VLCD), precum modul in care acesta poate facilita gestionarea si controlul acestor afectiuni? Continua sa citesti acest articol!

Ce inseamna un regim de slabit VLCD?

Un regim de slabit VLCD implica reducerea semnificativa a aportului caloric zilnic, de regula la mai putin de 800 de calorii pe zi – desi tinta de 800 de calorii este suficienta.

Aceste diete sunt concepute pentru a promova pierderea rapida si eficienta in greutate, prin hranirea organismului cu o cantitate redusa de carbohidrati, grasimi si proteine. Desi pot fi uneori restrictive, dietele VLCD sunt dezvoltate de catre profesionisti medicali si nutritionisti si pot fi utilizate in siguranta pe termen scurt pentru a ajuta la pierderea in greutate intr-un mod controlat si cat se poate de sanatos.

Beneficiile unui regim de slabit VLCD pentru afectiunile comune

Diabetul zaharat

Pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2, pierderea in greutate poate fi esentiala in gestionarea glicemiei si imbunatatirea sensibilitatii la insulina. Un regim de slabit VLCD poate fi eficient in reducerea nivelului de zahar din sange si in promovarea unei glicemii stabile, ajutand astfel la gestionarea mai buna a diabetului zaharat.

Hipertensiunea arteriala

Pierderea in greutate poate reduce tensiunea arteriala si poate ajuta la scaderea riscului de complicatii cardiovasculare asociate cu hipertensiunea arteriala. Un regim de slabit VLCD, prin faptul ca promoveaza consumul redus de sare si grasimi saturate si o alimentatie sanatoasa in general, poate contribui la controlul tensiunii arteriale si la imbunatatirea sanatatii inimii si a vaselor de sange.

Dislipidemia

Nivelul ridicate de colesterol si trigliceride poate creste riscul de boli cardiovasculare. Pierderea in greutate si adoptarea unui stil de viata sanatos contribuie la imbunatatirea profilului lipidic. Dietele VLCD, prin reducerea consumului de grasimi si promovarea unei alimentatii bogate in fibre si nutrienti, vitamine si minerale esentiale, pot ajuta la scaderea nivelurilor de colesterol si trigliceride.

Un regim de slabit VLCD recunoscut la nivel international, precum dieta NUPO, poate fi o optiune eficienta pentru gestionarea si controlul afectiunilor de sanatate des intalnite in ziua de astazi, precum diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala si dislipidemia.

Cu toate acestea, este important sa consulti intotdeauna un specialist in nutritie sau un medic inainte de a incepe un asemenea regim de slabit, pentru a te asigura ca este sigur si adecvat nevoilor tale individuale. Anumite simptome, precum si istoricul medical al familiei tale poate implica un mod diferit de a aborda o dieta sau un plan alimentar – eliminarea anumitor tipuri de alimente sau cel putin gestionarea mai atenta a consumului acestora (alimente care ar fi considerate, de altfel, potrivite si sanatoase).

Alaturi de NUPO, dieta preferata a romanilor in anul 2023, motivatie, dar si de sfatul medicului de familiei, iti vei atinge scopul – fie ca este vorba de gestionarea mai buna a afectiunilor de care suferi, fie ca este vorba despre pierderea in greutate intr-un mod rapid, eficient si sanatos!

Related Posts

Articole recomandate:

Demararea înscrierilor la Școala Postliceală Sanitară „Sf. Vasile cel Mare” Ploiești: Investește în viitorul tău ca asistent medical
14/06/2023
De ce este important sa mergem zilnic macar 30 de minute pe jos?
13/04/2023
Photo Antioxidants
Alimente bogate în antioxidanți și beneficiile lor pentru sănătate
04/03/2024

CAUCIUCURI VARA - Orice Model pe Vadrexim.ro!