3 sfaturi pentru a scapă de crampele menstruale

Dacă te afli în perioada menstruației, probabil vei experimenta dureri cauzate de crampele menstruale în primele zile. Aceste crampe sunt extraordinar de neplăcute și de multe ori interferează cu viața de zi cu zi. Majoritatea femeilor trec direct la medicamente pentru a scapă de dureri, însă pastilele nu sunt singură soluție ajutătoare și, pe termen lung, îți pot afecta întreg organismul. Iată 3 sfaturi pentru a scapă de crampele menstruale.

Hidratează-te și mănâncă sănătos

O dietă bine echilibrată poate ajuta la protejarea organismului și la reducerea inflamației, care în cele din urmă vor duce la ameliorarea crampelor dureroase. Știm că menstruația vine la pachet cu o poftă mai mare de mâncare, în principiu de mâncăruri mai puțin sănătoase. Însă consumul de vitamine și minerale potrivite, cum ar fi vitamina D, B și Omega-3, vor ajuta la stimularea imunității naturale a organismului ajutând nu doar cu crampele, dar și îmbunătățind calitatea pielii și reducând alte simptome ale menstruației cum ar fi balonarea, greață sau oboseală. De asemenea dacă ai suferit recent de sangerari intre menstruatii sau ai un flux menstrual foarte abundent, un aport de fier în dieta ta este foarte important pentru a evita o anemie.

Apă este elixirul vieții, așadar nu este de mirare că reprezintă un ajutor imens și în cazul crampelor menstruale. Consumul suficient de apă poate reduce balonarea din timpul menstruației, crescând fluxul de sânge în tot corpul și relaxand toți mușchii – inclusiv cei uterini. Acest lucru poate diminua crampele cauzate de contracțiile uterine.

Activitate sexuală

Fără îndoială, orgasmul este o parte plăcută a vieții sexuale, dar știai că te poate ajută și în cazul crampelor menstruale? Deși este un subiect tabu pentru multe persoane, nu este necesar să eviți sexul sau masturbarea în timpul menstruației, mai ales că unele femei au un libido mai crescut în acea perioada a lunii. Activitatea sexuală de orice fel stimulează glanda pituitară și eliberează “hormoni ai fericirii” cum sunt endorfinele, dopamină, serotonina. Endorfinele ajută la gestionarea durerii, acționând în mod similar cu medicamente că și morfină sau codeină ele fiind practic analgezicele naturale ale corpului tău!

Perioada menstruației este mai vulnerabilă, așadar este foarte important să te protejezi în timpul sexului pentru a evita infecțiile cu transmitere sexuală cum ar fi HPV femei sau chiar și o sarcina nedorită.

Caldura ajuta la calmarea crampelor

Căldura ajută foarte mult în cazul crampelor menstruale. Ia o pauză necesară de la absorbante și tampoane și fă o baie plăcută. Această activitatea nu este doar plăcută, dar apă caldă îți va relaxa mușchii, lucru care va calma crampele.

În cazul în care nu ești o fană a băilor calde, încearcă să folosești recipiente speciale cu apă caldă sau plasturi menstruali, cum sunt cei de la ENROUSH, pentru o metodă mai discretă. Aplicarea căldurii în zonele dureroase te va scapă de crampele dureroase într-un mod natural.

Related Posts

Articole recomandate:

Ce este glutationul?
Se redeschid cabinetele stomatologice!
Ce ar trebui să știi despre Xanax?

CAUCIUCURI VARA - Orice Model pe Vadrexim.ro!