Medici cu care trebuie neapărat să vorbești în primii ani de viață ai copilului – Iată care sunt consultațiile medicale pe care nu trebuie să le omiți!

Sănătatea copilului tău este cea mai importantă sarcină pe care o ai, mai ales acum. În primii ani de viață trebuie să te ocupi de toate detaliile și să te asiguri că dezvoltarea copilului este una armonioasă din toate punctele de vedere. Din fericire, nu ești singură în tot acest proces.

         Pe lângă familie, aliații tăi de nădejde pot fii medicii specialiști.există câțiva medici cu care trebuie neapărat să vorbești în primii ani de viață ai copilului pentru a fi sigură că fiecare pas pe care îl face copilul tău în viață este unul sănătos și promițător. De asemenea,acești medici te pot ajuta să previi orice pericol ar pândii de după colț în ceea ce privește starea de binea copilului.

Iată care sunt consultațiile medicale pe care nu trebuie să le omiți pentru sănătatea copilului în primii ani de viață:

Oftalmologie

         Încă din primul an de viață al copilului este important să faceți o vizită la medicul oftalmolog. Mai exact la un specialist oftalmopediatru. Există foarte multe cazuri de copii care se nasc cu probleme de vedere, printre care se numără și strabismul sau cataracta congenitală. În general, în cazul copiilor mici, o mare parte dintre aceste probleme pot fi rezolvate cu succes dacă mergi din timp la consultatii de oftalmologie pentru copii, precum sunt cele puse la dispoziția ta de Infosan.ro. Chiar dacă nu suspectezi vreo problemă în ceea ce privește vederea copilului, este mult mai bine să fie consultat de un specialist și să poți preveni eventualele probleme.

Neurologie

         O consultație la medicul neurolog este, de asemenea, de efectuat. De altfel, aceasta este una din cele mai importante. Medicul neurolog va putea să te asigure că cel mic nu este predispus vreunei forme de autism, ori de tulburare de orice fel. Defectele congenitale sau tulburările motorii intră tot sub auspiciile acestui medic. Chiar și mai târziu, în jurul vârstei de 5 ani, vizitele la medicul neurolog ar trebui să fie pe lista priorităților. În România sunt foarte mulți copii cu ADHD, a căror nevoi nu sunt observate la timp și sigur nu ți-ai dori ca cel mic să se confrunte, de asemenea, cu vreo problemă de felul acesta.

Nutriție

         Medicul nutriționist ar putea fi cel mai bun aliat al tău și al copilului tâu încă din primele luni de viață a celui mic. În momentul în care începi procesul de diversificare a alimentației, medicul nutriționist te poate ghida cel mai bine. Chiar și înainte de asta, sfaturile sale pot fi extrem de utile. Până la urmă, calitatea alimentației tale îl va afecta și pe copilul tău. Ceea ce mănânci, de regulă, garantează și sănătatea organismului tău, așa că această specializare medicală are o importanță crucială pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor.

         În concluzie, atunci când vine vorba de sănătatea copilului în primii ani de viață, trebuie să te asiguri că faci toate vizitele medicale necesare. Printre acestea ar fi necesar să se numere și discuțiile cu medicul oftalmopediatru, cu medicul neurolog și nutriționistul. Nu uita că în tot acest timp trebuie să ai grijă atât de cel mic, cât și de tine însăți pentru a-i asigura o dezvoltare armonioasă.

Sursa foto: unsplash.com

Related Posts

Articole recomandate:

Diabetul zaharat: Prevenție, diagnostic și management
13/02/2024
De ce este important sa mergem zilnic macar 30 de minute pe jos?
13/04/2023
Bolile cardiovasculare: Factori de risc, simptome și prevenție
13/02/2024

CAUCIUCURI VARA - Orice Model pe Vadrexim.ro!