Stomatologie fără durere sau stres

În urmă cu doar câțiva ani o vizită la stomatologie era sinonimă cu durerea. Timpul a trecut și tehnologiile au evoluat, astfel că în prezent timpul petrecut într-un cabinet stomatologic este lipsit de orice fel de stres sau dureri. Asta e cu siguranță un lucru bun, pentru că vizite mai dese la stomatolog înseamnă afecțiuni mai puține pentru pacienți.

Care sunt cele mai comune afecțiuni stomatologice?

Există câteva afecțiuni pentru care oamenii trec mai des pragul unui cabinet stomatologic

Prima dintre acestea este caria, care e cea mai întâlnită afecțiune la nivel mondial. În cazul în care nu este tratată la timp și corespunzător, caria poate avea o evoluție rapidă și poate ataca structura dintelui natural, ajungându-se într-un final chiar și la extracția dintelui. Depistarea din timp a cariei face ca repararea și stoparea ei să fie mai ușoare, iar arhitectura dintelui să fie refăcută cu ușurință.

Placa bacteriană și tartrul se află pe locul secund. Depunerea tartrului pe dinți favorizează apariția bolilor parodontale, a cariilor, a respirației urât mirositoare și poate avea ca deznodământ chiar pierderea dinților. Această problemă are o rezolvare foarte simplă, și anume: controlul periodic și igienizarea la anumite intervale de timp. Pentru igienizare se pot folosi detartrajul ultrasonic, air-flow și periajele profesionale.

Pe locul al treilea se situează pierderea unuia sau a mai multor dinți. Cu toate că reprezintă o problemă gravă, este destul de frecventă. Frecvența este dată de multitudinea de cauze care pot duce la apariția acestei probleme: carii netratate, igienă precară, boală parodontală sau unele traumatisme suferite. Lipsa dinților poate cauza cu timpul și alte probleme, cum ar fi masticație necorespunzătoare. Din fericire și pentru această afecțiune există soluții moderne, cum ar fi implantul dentar sau alte lucrări protetice fixe sau mobile.

Unde se pot găsi servicii stomatologice de calitate?

Un medic stomatolog bun este întotdeauna la mare căutare. Iar Stănescu Dental Smile exact acest lucru oferă pacienților care îi trec pragul. Cu sediul în București, pe strada Polona, această clinică pune la dispoziție servicii de estetică dentară, odontoterapie, endodonție, implantologie, protetică și igienă dentară.

De asemenea, echipa care este formată din mai multe cadre medicale poate acoperi toate serviciile stomatologice necesare.

În cadrul acestei clinici pot fi rezolvate orice probleme legate de dantură, indiferent de gradul de anxietate pe care îl afișează pacientul, și asta datorită experienței pe care personalul a acumulat-o în timp. Prin răbdare, empatie, încurajare și îmbunătățirea experienței în cabinet, clinica tinde să dezvolte o relație cât mai bună cu pacienții ei.

Care e frecvența recomandată pentru vizitele la dentist?

Prevenția este mult mai puțin costisitoare decât tratamentul, astfel că vizitele regulate la medicul stomatolog înseamnă mult mai puține bătăi de cap pe viitor. Sunt recomandate vizite la stomatolog la interval de 6 luni, adică de 2 ori pe an. Această frecvență a vizitelor este recomandată pentru menținerea sănătății dinților pe termen lung. Pe lângă controlul de rutină, în cadrul vizitelor bianuale se pot include și ședințe de detartraj, periaj profesional și air-flow.

Există cazuri în care se recomandă ca frecvența să fie mai mare. Spre exemplu, dacă pacientul este fumător, sau dacă pacientul este diagnosticat cu diabet. 

Frecvența vizitelor la dentist poate suferi modificări în timp, odată cu înaintarea în vârstă sau cu apariția anumitor probleme a căror evoluție trebuie monitorizată.

Pentru că sănătatea este cel mai important lucru pe care îl avem, îngrijirea ei ar trebui să fie o prioritate. Mai ales acum, când există soluții lipsite de durere și stres, vizitele la medicul stomatolog ar trebui să fie o obișnuință pentru majoritatea oamenilor. Un obicei sănătos înseamnă mai puține bătăi de cap pe termen lung!

Related Posts

Articole recomandate:

Photo Stress management
Sfaturi pentru gestionarea și reducerea nivelului de stres în viața de zi cu zi
04/03/2024
Ce ar trebui să știi despre Xanax?
13/07/2020
De ce este important sa mergem zilnic macar 30 de minute pe jos?
13/04/2023

CAUCIUCURI VARA - Orice Model pe Vadrexim.ro!