Operația de blefaroplastie – întrebări frecvente

Blefaroplastia este o intervenție chirurgicală care ne permite să tratăm semnele de îmbătrânire într-o regiune foarte specifică a feței: pleoapele. În mod fundamental, problemele care afectează de obicei această zonă sunt două: excesul de piele și lăsarea și pungile de grăsime care înconjoară ochiul.

Acea grăsime schimbă înfățisarea pacientului, oferindu-i un aspect obosit și, în cele din urmă, îmbătrânit. Asociem pielea flască și pleoapa îngroșată cu senzația de oboseală și îmbătrânire. Prin urmare, aamenii care prezintă această problemă comună au o privire care pare epuizată, tristă, chiar dacă nu sunt obosiți fizic. Blefaroplastia este însă o intervenție chirurgicală care oferă un rezultat care întinerește aspectul fizic.

În ce zone se poate efectua blefaroplastia?

Atunci când se efectuează operatia de blefaroplastie, se poate interveni asupra pleoapei superioare (blefaroplastia superioară), pleoapei inferioare (blefaroplastia inferioară) sau se pot lucra cele două pleoape ale ambilor ochi în aceeași procedură (blefaroplastia completă). Uneori, unii pacienți au doar o mică piele lăsată pe pleoapa superioară, dar, în schimb, pleoapa inferioară este în stare perfectă și nu este necesar să se intervină, de exemplu. Tipul de blefaroplastie va depinde de fiecare caz în parte.

Blefaroplastia este indicată iarna sau vara?

Rezultatul estetic și funcțional pe termen lung este exact același, indiferent de perioada anului. Nu este de așteptat ca în perioada postoperatorie pleoapele să se inflameze mai mult vara decât iarna, de exemplu. Nu există nicio perioadă a anului în care această intervenție chirurgicală să nu fie indicată.

Procedura afectează problemele de vedere?

Blefaroplastia în sine nu afectează problemele de vedere pe care le cunoaștem de obicei: miopie, astigmatism, hipermetropie. Dar, există o problemă a ochilor, cum ar fi ochii uscați, care poate apărea după intervenție. Pentru că după procedură, în special în primele zile, ochiul va fi mai expus și va clipi mai puțin. Prin urmare, medicul poate recomanda utilizarea anumitor picături pentru ochi, pentru a se evita accentuarea problemei ochiului uscat în perioada postoperatorie.

Blefaroplastia este riscantă?

Blefaroplastia este o interventie chirurgicala destul de sigură, bineînțeles, atât timp cât este efectuată de către un medic specialist care deține o experiență bogată. Chirurgia pleoapelor are, de asemenea, rezultate satisfăcătoare pe termen lung. De asemenea, acestea sunt permanente și stabile în timp.

Desigur, o blefaroplastie, ca orice altă intervenție, nu stagnează complet procesul natural de îmbătrânire la care suntem cu toții supusi. Timpul va continua să treacă, dar chiar și așa, îmbătrânirea va fi un proces mai gradual și mai puțin vizibil datorită acestei intervenții chirurgicale.

Orice intervenție chirurgicală implică riscuri. Însă este important ca acestea să îi fie aduse la cunoștință pacientului. Cu toate acestea, blefaroplastia nu este deloc una dintre intervențiile chirurgicale cu un risc major de complicații, deși acest lucru depinde de condiția și particularitățile fiecărui pacient.

Cum este perioada post-operatorie?

Nu este excesiv de dureroasă, este doar va fi puțin inconfortabil în primele câteva zile, deoarece, în general, apar umflături. Și, de asemenea, depinde într-o mare măsură de tipul de blefaroplastie efectuată (superioară, inferioară sau completă).

În cazul unei blefaroplastii superioare, recuperarea este mult mai rapidă decât la cea inferioară sau la cea completă. Cu cât se intervine pe mai multe zone ale pleoapelor, cu atât poate apărea o mai mare inflamație în perioada post-operatorie. Prin urmare, timpul de recuperare va fi mai mare.

Related Posts

Articole recomandate:

Cancerul: Depistare precoce, tratament și suport pentru pacienți
Anunt umanitar – sa ajutam un salvator: Statescu Livia Mihaela
Photo Tea and herbal medicine benefits for general health
Beneficiile consumului de ceaiuri și plante medicinale pentru sănătatea generală

CAUCIUCURI VARA - Orice Model pe Vadrexim.ro!