In ce consta un  tratament facial anti imbatranire?

Un tratament facial anti-imbatranire poate consta din mai multe etape, care pot include curatarea fetei, exfolierea, aplicarea de produse cu ser si creme hidratante, masarea fetei si a gatului, si aplicarea de produse pentru protectie solara.

Aceste tratamente sunt destinate sa ajute la intinerirea pielii si la diminuarea aparitiei ridurilor si a altor semne ale imbatranirii. De obicei, sunt efectuate de un estetician calificat sau de un dermatolog, si pot fi realizate la un salon de infrumusetare sau la un cabinet medical.

Cum se face curatarea fetei pentru un tratament facial anti imbatranire?

Pentru a face o curatare a fetei in cadrul unui tratament facial anti-imbatranire, esteticianul va incepe prin a indeparta machiajul si impuritatile de pe piele cu ajutorul unei solutii de curatare sau al unui produs demachiant.

Apoi, pielea va fi spalata cu apa calda si un gel sau o spuma de curatare, pentru a indeparta orice reziduu si pentru a deschide porii. Dupa aceea, pielea poate fi uscată cu un prosop moale sau poate fi lasată să se usuce natural.

In unele cazuri, un toner poate fi aplicat pentru a echilibra pH-ul pielii si pentru a indeparta orice urme de machiaj sau de curatare ramase.

Cum se desfasoara procedura de exfoliere?

Exfolierea in cadrul unui tratament facial anti-imbatranire se face pentru a indeparta celulele moarte de la suprafata pielii, pentru a o face mai luminoasa si mai fina la atingere. Exista mai multe modalitati de a realiza exfolierea, dar cele mai frecvente sunt:

Exfoliere mecanica: Se face cu ajutorul unor produse speciale, care contin particule abrazive pentru a indeparta celulele moarte de la suprafata pielii. Aceste produse pot fi aplicate pe piele prin masarea usoara, dupa care sunt indepartate cu apa calda.

Exfoliere chimica: Se face cu ajutorul unor produse care contin acid salicilic, acid glicolic, acid citric sau alfa-hidroxiacizi (AHA). Acesti acizi indeparteaza celulele moarte prin actionarea asupra legaturilor dintre ele, astfel incat pielea devine mai luminoasa si mai fina la atingere.

Exfolierea este de obicei realizata de catre un estetician calificat, care va aplica produsul exfoliant dupa ce a indepartat machiajul si a curatat pielea in prealabil.

Va fi aplicat pe piele prin masarea usoara, dupa care se va lasa sa actioneze pentru o perioada de timp, dupa care va fi indepartat cu apa calda. Este important ca pielea sa fie hidratata dupa exfoliere, pentru a evita uscarea si iritarea.

Care sunt factorii nocivi pentru tenul tau?

Tenul poate fi afectat negativ de mai multi factori, cum ar fi:

Radicalii liberi: Sunt molecule instabile care se formeaza in mod natural in organism, dar care pot fi cauzate si de expunerea la radiatii UV, fumul de tigara, poluarea si stresul oxidativ. Acesti radicali liberi pot afecta structura pielii, cauzand riduri si imbatranire prematura.

Expunerea la soare: Radiatiile UV ale soarelui pot cauza arsuri solare, pigmentare inestetica si imbatranire prematura a pielii. Este important sa folositi o crema de protectie solara cu factor de protectie ridicat atunci cand va expuneti la soare, pentru a proteja pielea de daune.

Stresul: Stresul poate avea un impact negativ asupra pielii, cauzand aparitia ridurilor, a acneei si a pielii uscate.

Alimentatia: O dieta bogata in grasimi saturate, zaharuri rafinate si alimente procesate poate contribui la aparitia problemelor pielii, cum ar fi acneea si pielea uscata.

Fumatul: Fumatul poate avea un impact negativ asupra pielii, cauzand pielea uscata, riduri premature si pielea mai sensibila la daunele cauzate de soare.

Când ai nevoie de tratamente anti-aging?

Nu exista o varsta specifica la care trebuie sa incepeti tratamentele anti-aging. Multi oameni aleg sa inceapa aceste tratamente la 30-40 de ani, atunci cand incep sa apara primele semne ale imbatranirii pielii, cum ar fi ridurile fine si pierderea elasticitatii. Daca totusi esti interesata de o astfel de procedura, alege Silhouette pentru un tratament facial anti imbatranire.

Totusi, altii pot alege sa inceapa mai devreme, daca au pielea mai sensibila sau daca sunt expusi frecvent la factori de stres pentru piele, cum ar fi expunerea la soare sau poluarea.

In general, este important sa aveti o rutina de ingrijire a pielii adecvata indiferent de varsta, care sa include o curatare profunda, hidratare si protectie solara. Acestea sunt cele mai importante masuri pe care le puteti lua pentru a preveni imbatranirea prematura a pielii si pentru a o mentine sanatoasa.

Related Posts

Articole recomandate:

Consilierea Genetică
De ce este important sa mergem zilnic macar 30 de minute pe jos?
Premiera operei La serva Padrona de Giovanni Battista Pergolesi, prezentată de Home of Strings la Sala Dalles din București.

CAUCIUCURI VARA - Orice Model pe Vadrexim.ro!