Descoperă 8 articole care te vor ajuta să oferi îngrijirea de care orice pacient imobilizat la pat are nevoie

Poză de Yaroslav Shuraev pe Pexels.com

Îngrijirea unei persoane care nu se poate deplasa de una singură este o responsabilitate mare și solicitantă. Pentru a asigura confortul și siguranța persoanei respective, este foarte important să ai mereu la îndemână instrumente și dispozitive potrivite în acest sens. Din fericire, în prezent, există o mulțime de articole care ușurează situația persoanelor aflate în dificultate, dar și a celor care se ocupă de îngrijirea permanentă.

Iată ce dispozitive poți folosi atunci când ai sub supraveghere o persoană imobilă

  1. Pat reglabil prin telecomandă

Primul element indispensabil este un pat ajustabil și confortabil. Un pat cu funcții de ajustare permite ridicarea capului și a picioarelor, ceea ce poate îmbunătăți circulația și confortul pacientului. De asemenea, o saltea antiescare este esențială pentru a preveni apariția escarelor și pentru a asigura un somn odihnitor. Mai mult decât atât, există unele paturi care sunt prevăzute cu ploscă sau urinar. Cu toate acestea, există și modele separate, care sunt confecționate din plastic foarte rezistent sau oțel inoxidabil, ușor de curățat și dezinfectat după utilizare. Alege modelul de ploscă medicală de la Vetro care te va ajuta în fiecare zi.

  1. Bară de susținere sau balustradă

O bară de susținere montată pe marginea patului este importantă pentru a oferi pacientului un sprijin suplimentar atunci când se deplasează către pat sau când se ridică din poziția culcat sau din șezut. Această balustradă poate fi utilizată și pentru a facilita schimbarea poziției în pat și pentru a preveni căderile sau diferitele accidente.

  1. Tavă ajustabilă

O tavă cu înălțime reglabilă sau o masă care se pliază în așa fel încât să poată fi folosită din pat este un alt articol foarte util. Acesta poate oferi spațiul necesar pentru a mânca, citi sau folosi laptopul sau alte dispozitive. Această tavă poate fi reglată pentru a se potrivi înălțimii și poziției dorite a pacientului, facilitând astfel activitățile zilnice.

  1. Sistem de comunicare și de solicitare a asistenței

Pentru pacienții care au probleme sau care au nevoie de asistență imediată, un sistem de comunicare poate fi vital. Acest sistem poate include un buton de apel pentru a solicita ajutorul îngrijitorului sau a altui membru al familiei în caz de urgență.

  1. Sistem de supraveghere video

Camerele de luat vederea și, eventual, dispozitivele ce înregistrează audio oferă liniște și siguranță atât pacienților, cât și îngrijitorilor. Acesta permite monitorizarea continuă a pacientului și poate oferi alerte în cazul în care se detectează mișcări neobișnuite sau căderi.

  1. Produse de igienă personală

Produsele de igienă personală, cum ar fi șervețelele umede, șamponul uscat și periuța de dinți, sunt de nelipsit pentru menținerea igienei pacientului imobilizat la pat. Aceste produse facilitează îngrijirea personală și contribuie la confortul și starea de bine a pacientului.

  1. Produse de îngrijire a escarelor

Pentru prevenirea și tratarea escarelor, este important să dispui de materiale adecvate, cum ar fi tampoanele de silicon, de gel și pansamentele speciale. Aceste materiale ajută la protejarea pielii și la susținerea vindecării escarelor existente.

  1. Îmbrăcăminte și lenjerie de pat confortabile

Materialele textile confortabile sunt în multe situații ignorate. Acestea trebuie să fie confecționate din materiale comode și care permit reglarea termică a corpului.

Astfel, se poate spune că îngrijirea unei persoane imobilizate la pat necesită utilizarea unei game variate de instrumente și dispozitive pentru a asigura confortul, siguranța și bunăstarea acesteia. Ținând cont de toate aceste elemente, orice pacient cu probleme de deplasare se poate bucura de o îngrijire completă.

Related Posts

Articole recomandate:

Importanta colaborarii cu un cabinet de psihoterapie
Importanta colaborarii cu un cabinet de psihoterapie
24/10/2023
Alegerea medicului potrivit: Ghidul complet pentru a găsi specialistul de care ai nevoie
13/02/2024
3 sfaturi pentru a scapă de crampele menstruale
14/12/2022

CAUCIUCURI VARA - Orice Model pe Vadrexim.ro!