Depresia se poate ascunde în spatele acestor 8 simptome fizice

      Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 10% dintre români suferă de depresie. Un procent trist, căruia trebuie să-i acordăm maximă atenție.

       De ce se îmbolnăvesc oamenii de depresie? De cele mai multe ori, cauza depresiei nu este singulară. Există un cumul de factori care pot duce la îmbolnăvire. Pierderea locului de muncă, afecțiuni fizice serioase, suferința unei persoane dragi, conflictele repetate cu partenerul și multe alte cauze pot duce la depresie.

            Este o stare în care simți că nu mai ai niciun fel de plăcere față de nimic, nici măcar de lucrurile care îți plăceau sau față de persoanele dragi. Simți că ești amorțit psihic, că drumurile îți sunt blocate, că viața e prea grea. Pe lângă simptomele de acest gen, există și simptome fizice care te pot ajuta să identifici această boală, fie că este vorba despre tine sau altă persoană.

          Recunoașterea din timp a simptomelor depresiei, a modului de manifestare are mare importanță pentru recăpătarea echilibrului pierdut și mai ales, a bucuriei de a trăi.

         Depresia poate fi o călătorie dificilă spre bine, dar important este că în orice situația există o lumină la capătul tunelului.

         În acest articol, vom explora împreună ce este depresia, cum se manifestă și cel mai important, ce poți face pentru a-ți recăpăta echilibrul și bucuria de a trăi.

       Ce este depresia?

      Depresia nu este doar o stare de tristețe trecătoare; este o afecțiune medicală serioasă care afectează atât mintea, cât și corpul. Este important să înțelegi că nu este o slăbiciune și nu poți să o depășești pur și simplu cu „atenție pozitivă”. Depresia necesită abordări complexe și sprijin de specialitate.

          Cum se manifestă depresia?

             Depresia nu influențează doar starea ta de spirit; îți afectează și corpul. Poate duce la probleme de sănătate fizică, cum ar fi insomniile, durerile cronice și scăderea energiei. Este o luptă constantă, dar este important să înțelegi că există speranță și ajutor disponibil.

         Iată și câteva simptome fizice ale depresiei

         Iată cele mai comune 8 simptome fizice ale depresiei pe care le poți întâlni în cazul unei persoane care suferă de această boală sau pe care le poți recunoaște la tine:

          Tulburarea somnului. Insomniile sau somnul prelungit pot fi semne ale depresiei. Te-ai trezit noaptea gândindu-te la tot felul de scenarii negative?

           Schimbarea greutății. Pierderea sau creșterea în greutate fără un motiv aparent poate fi un semn al depresiei. Observi că ai pierdut apetitul sau, dimpotrivă, te simți mereu flămând?

          Oboseală constantă. Simți că nu ai niciodată destulă energie, chiar dacă ai avut un somn bun? Oboseala persistentă poate fi legată de starea de depresie.

          Dureri. Durerile fizice inexplicabile, cum ar fi durerile de cap, de spate sau durerile musculare, pot fi semne ale depresiei. Corpul tău răspunde la starea ta mentală.

          Tulburări de ordin sexual. Pentru că lipsește plăcerea, scade și libido, așa că persoana care suferă de această afecțiune prezintă și tulburări sexuale. Ai observat că îți este din ce în ce mai greu să te concentrezi la muncă sau să îți amintești lucruri simple? Aceasta poate fi o manifestare a depresiei.

           Tulburări menstruale. În cazul femeilor, menstruația poate suferi fluctuații, astfel că pot apărea probleme și de această natură.

           Dureri  în piept și hipertensiune arterială. O persoană tristă, abătută suferă de stres, iar stresul este o cauză a creșterii a tensiunii arteriale.

           Gânduri suicidare sau idei negre. Dacă ai început să ai gânduri despre sinucidere sau ai observat o creștere a ideilor negre, este crucial să cauți ajutor imediat. Există soluție pentru orice. Citește din nou. Pentru orice.

       Cum să faci față depresiei?

         Dacă tu sau o persoană dragă se confruntă cu una sau mai multe dintre simptomele fizice enumerate mai sus, pe care nu le poate explica, ajutorul profesional poate fi cea mai bună soluție. Terapia cu un psiholog sau psihoterapeut poate oferi un spațiu sigur pentru a explora sentimentele și a dezvolta strategii de gestionare a depresiei.

             Indiferent că este vorba despre tine sau o persoană cunoscută, depresia este o problemă serioasă, care netratată la timp poate degenera. Caută ajutor și fă primii pași către recuperare. Ești mai puternic decât îți dai seama, iar viața are multe de oferit, chiar și atunci când pare întunecată.

Related Posts

Articole recomandate:

Medici cu care trebuie neapărat să vorbești în primii ani de viață ai copilului – Iată care sunt consultațiile medicale pe care nu trebuie să le omiți!
22/12/2022
Simptome alarmante: Când trebuie să apelezi la medic fără întârziere
13/02/2024
Despre paracetamol. Stiai ca?
22/01/2022

CAUCIUCURI VARA - Orice Model pe Vadrexim.ro!