Daniel Ivan este gata să te ajute în momentele dificile! Află despre terapia vorbitului

Cu toții trecem prin momente dramatice în viață, iar uneori acestea lasă urme adânci în subconștient, transformându-se în traume pentru totdeauna. Acest lucru se întâmplă foarte des și majoritatea care se confruntă cu aceste probleme nu discută despre ele. Totul devine mult mai greu atunci când nu poți discuta cu cei din jur, însă nu trebuie să abandonezi lupta. Un psihoterapeut te poate ajuta în unele dintre cele mai dificile momente, indiferent de situația prin care treci. Este esențial să apelezi la ajutor de specialitate, pentru ca aceste traume să nu fie răspândite mai departe și – la fel de important – să nu îți afecteze viața de zi cu zi.

Cauti psihoterapeut Bucuresti? Programează-te la Daniel Ivan!

Psihoterapeutul – cine este și cum te poate ajuta în momentele grele?

Diferit de psihiatru, psihoterapeutul este persoana care te poate ajuta să te dezvolți pe plan personal și emoțional, fără să recomande un tratament medicamentos. Psihoterapeutul este primul la care apelezi atunci când simți că problemele te copleșesc, că nu mai ești tu însuți și că nu evoluezi.

Trecut prin specializări diverse și absolvent al facultății de psihologie, psihoterapeutul te poate ajuta în mai multe situații, aplicând diverse terapii și discuții variate pentru găsirea cauzelor problemelor tale emoționale. Psihoterapeutul Daniel Ivan aplică metode psihoterapeutice precum terapia cognitiv-comportamentală, schema Therapy sau terapia de cuplu și de familie, pentru ca pacientul să aibă parte de confort psihic, fără să fie îngreunat de situații.

Când apelezi la psihoterapeut?

Fiecare persoană este diferită și simte diferit emoțiile. Acesta este și motivul pentru care unele persoane apelează mai devreme sau mai târziu la psihoterapeut pentru soluționarea problemelor de acest tip.

Poți solicita ajutorul psihoterapeutului în mai multe situații precum:

 • Incapacitatea de a discuta cu cei din jur.
 • Ai frica de abandon.
 • Încrederea în tine este scăzută sau deloc, similar cu încrederea în cei din jur.
 • Ești dependent de o persoană.
 • Ești mereu rușinat, chiar și cu persoanele apropiate.
 • Gândești negativ în permanență.
 • Nu poți gestiona o despărțire.
 • Ai trecut printr-o traumă.
 • Incapacitatea de a forma sau menține relațiile cu cei din jur.
 • Ai probleme în familie cu soțul/soția și/sau copilul.
 • Ai atacuri de panică.
 • Te confrunți cu stresul și anxietatea.

O mare parte din aceste situații sunt regăsite la majoritatea oamenilor, însă nu toți apelează la psiholog. Din necunoștință de cauză, din frică sau alte motive, o mulțime de persoane își agravează situația prin refuzul de a apela la ajutor de specialitate. Acest lucru poate duce la urmări grave și probleme de sănătate, precum cele la nivelul inimii sau creierului. Este esențial ca în momentele dificile să știi să gestionezi situația, însă, de cele mai multe ori nu poți efectua cu succes acest lucru. În acest caz, psihoterapeutul te poate ajuta prin diverse terapii pentru a remedia rapid problemele la nivelul psihicului.

Daniel Ivan le oferă pacienților diverse servicii de psihoterapie, ideale pentru persoanele care se confruntă cu situațiile menționate mai sus, dar și multe altele. Îl poți contacta la numărul de telefon de pe site sau la contact@danielivan.ro.

Related Posts

Articole recomandate:

Premiera operei La serva Padrona de Giovanni Battista Pergolesi, prezentată de Home of Strings la Sala Dalles din București.
Kinetoterapie copii – de ce este benefica terapia fizica pentru copilul tau
De ce este important sa mergem zilnic macar 30 de minute pe jos?

CAUCIUCURI VARA - Orice Model pe Vadrexim.ro!