Retete pentru toamna: 3 moduri in care poti gati carnea de curcan de tara

Toamna este anotimpul perfect pentru a savura mancaruri traditionale si reconfortante, iar curcanul de tara este un ingredient minunat din care poti pregati preparate gustoase si sanatoase.

Suculenta si cu un gust bogat, din carnea de curcan de tara pot fi pregatite o multime de preparate pe gustul tuturor membrilor familiei tale. Iata trei moduri simple si delicioase in care poti gati curcan astfel incat sa te bucuri de aromele si traditiile specifice toamnei.

1. Curcan de tara umplut cu legume si ierburi

Un mod clasic si delicios de a pregati curcan de tara este de a-l umple cu legume proaspete si ierburi aromate. Acest preparat este perfect pentru o cina in familie.

Ingrediente:

  • 1 curcan de tara (aproximativ 4-5 kg)
  • 2 morcovi, taiati cubulete
  • 2 tije de telina, taiate cubulete
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 4 catei de usturoi, maruntiti
  • 1 legatura de ierburi proaspete (rozmarin, cimbru, salvie)
  • Sare si piper, dupa gust
  • Ulei de masline

Instructiuni:

Intr-un castron, amesteca morcovii, telina, ceapa si usturoiul. Adauga ierburile proaspat tocate, sare, piper si un strop de ulei de masline. Acest amestec va fi umplutura pentru curcan.

Umple curcanul, poti lega picioarele curcanului cu sfoara de bucatarie pentru a mentine umplutura in interior.

Asaza curcanul intr-o tava mare si unge-l cu ulei de masline. Condimenteaza cu sare si piper.

Coace curcanul in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 3-4 ore sau pana cand temperatura interna a carnii din piept ajunge la 75°C.

Dupa ce s-a copt, lasa-l sa se odihneasca timp de 20-30 de minute inainte de a-l felia si servi.

2. Pulpa de curcan de tara la cuptor cu miere si mustar

O alta varianta de preparare a carnii de curcan de tara este la cuptor cu o glazura aromata din miere si mustar. Aceasta reteta simpla te va surprinde cu savoarea sa inconfundabila.

Ingrediente:

  • 2 pulpe de curcan
  • 1/2 cana de miere
  • 1/4 cana de mustar Dijon
  • 3 linguri de unt topit
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • Sare si piper, dupa gust

Instructiuni:

Preincalzeste cuptorul la 180°C.

Intr-un bol mic amesteca mierea, mustarul, untul topit si zeama de lamaie. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Coace pulpele in cuptor timp de aproximativ 2-2,5 ore sau pana cand temperatura interna a carnii ajunge la 75°C.

Dupa fiecare jumatate de ora unge cu glazura pentru a pastra carnea suculenta si aromata.

Lasa carnea sa se odihneasca timp de 20 de minute inainte de a o felia si servi.

3. Supa de curcan de tara cu taitei

O varianta reconfortanta si sanatoasa, supa de curcan de tara cu taitei este perfecta pentru zilele reci de toamna.

Ingrediente:

  • Carcasa de curcan
  • 2 morcovi, taiati cubulete
  • 2 tije de telina, taiate cubulete
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, maruntiti
  • 200g taitei
  • Sare si piper, dupa gust
  • Ierburi proaspete pentru decor (patrunjel, cimbru)

Instructiuni:

  • Pune carcasa de curcan intr-o oala mare si adauga suficienta apa pentru a o acoperi.
  • Adauga morcovii, telina, ceapa si usturoiul in oala. Condimenteaza cu sare si piper.
  • Fierbe supa la foc mic timp de aproximativ 2 ore pentru a extrage aromele din oase.
  • Scoate carcasa de curcan si strecoara supa pentru a elimina resturile.
  • Reincalzeste supa strecurata si adauga taiteii. Fierbe-i pana devin moi.
  • Serveste supa calda.

Vrei sa te bucuri de gustul autentic al produselor de tara? Nu poti da gres cu produsele de la bacania Ograda Verde! Comanda online si transforma orice masa intr-o experienta culinara unica. (P)

Related Posts