Pașii esențiali pentru redobândirea cetățeniei române: Verificarea și pregătirea actelor

Obținerea cetățeniei române pentru moldoveni poate fi un proces anevoios. Cu toate acestea, respectând calea legală și asigurându-te că îndeplinești toate cerințele, poți redobândi cetățenia română în mod sigur. 

Aici sunt pașii esențiali pe care trebuie să îi urmezi:

Verifică-ți eligibilitatea: Asigură-te că ești în drept să redobândești cetățenia în baza articolului 11 din Legea cetățeniei române. Poți demonstra legăturile de rudenie pentru a confirma descendența din români. Redobândirea cetățeniei române poate fi inițiată în baza rudelor până la gradul III, care au fost născute până la 28 iunie 1940 pe teritoriul României Mari (inclusiv Basarabia).

Strânge actele de stare civilă: Petru dosar cetatenie romana colectează toate actele de stare civilă ale strămoșilor care atestă legătura cu România, cum ar fi certificatele de naștere, căsătorie și deces ale străbunilor, buneilor, părinților și ale tale personale. Adaugă certificat de cazier judiciar. Dacă dorești să redobândești cetățenia română împreună cu copilul tău minor, va trebui să atașezi la dosar și actele acestuia. Toate actele trebuie să fie legalizate la un notar autorizat, iar apoi apostilate. 

Depune dosarul personal: Pregătește dosarul de cetățenie cu toate actele necesare și documentele cerute de autoritățile române. Programează-te la unul dintre oficiile Autorității Naționale pentru Cetățenie sau la Consulatul României din țara unde ai reședința. În ziua programării, mergi personal pentru a depune dosarul.

Așteaptă aprobarea dosarului: După depunerea dosarului, va trebui să te înarmezi cu răbdare și să aștepți confirmarea privind soluționarea cererii de redobândire a cetățeniei române – ordin ANC.

Depune jurământul României și perfectează actele: După emiterea ordinului ANC privind soluționarea cererii de redobândire a cetățeniei române, ai la dispoziție 6 luni pentru programare la jurământ de credință României. Apoi, vei primi certificatul care confirmă acordarea cetățeniei române. În baza acestui certificat, poți perfecta actele românești, cum ar fi transcrierea certificatului de naștere sau a certificatului de căsătorie. Având aceste acte transcrise, poți solicita eliberarea unui pașaport românesc sau a buletinului de identitate românesc.

Este important să nu te lăsați descurajat de durata și complexitatea acestui proces, deoarece calea legală este cea mai sigură și corectă metodă de a obține cetățenia română. Apelează la serviciile specializate companiilor sigure cum este Just Consult pentru a te asigura că vei parcurge fiecare etapă corect și fără mult stres.

Related Posts