Dacă ai aceste simptome s-ar putea să ai probleme cu ochii

Ne folosim ochii în fiecare zi, iar de foarte multe ori îi expunem unor riscuri de care nu suntem conștienți. La fel ca oricare altă parte a corpului și aceștia au nevoie de odihnă și pauze, în special atunci când obișnuim să stăm foarte mult timp la calculator, cu ochii în telefon sau să citim.

Chiar și anumite locuri de muncă precum focusul pe obiecte foarte mici, pe perioade îndelungate ne pot face să ne simțim ochii obosiți sau să ne confruntăm cu tot felul de simptome care au ca și cauză, suprasolicitarea acestora. 

Cu toate că majoritatea problemelor care pot apărea la nivelul ochilor se pot trata, este mai bine să previi sau să te asiguri că tratezi imediat ce observi apariția unui anumit simptom, pentru a nu ajunge la situații mai dificil de remediat. 

 Un control la o clinica ORL va fi foarte benefic în acest sens, pentru că ți se va face un control precis și ți se va recomanda tratamentul potrivit. 

Iată deci, care sunt simptomele cu care te poți confrunta atunci când ai probleme la ochi sau ai nevoie de ochelari. 

Ochi roșii

Acest simptom poate fi cauzat și de o alergie dar și de anumite leziuni ale globului ocular care necesită o atenție deosebită. 

Dacă observi că ai ochii roșii este un semn că acești au fost iritați, iar dacă acest simptom nu trece nici după o perioadă sau te confrunti și cu alte simptome din această listă este necesar un consult specializat. 

Orbire nocturnă

Vederea pe timp de noapte, este normal să fie nu la fel de clară ca pe parcursul zilei, însă atunci când pur și simplu nu poți face trecerea cu ușurință de la locurile cu lumină la cele întunecate și simți că trebuie să depui un efort foarte mare pentru a distinge culorile, atunci s-ar putea să ai nevoie de ochelari sau chiar să te confrunti cu anumite afecțiuni precum cataracta. 

Dureri de cap

Durerile de cap sunt un simptom destul de comun și s-ar putea să nu faci legătură cu faptul că ai ochii obosiți sau că te confrunti cu anumite afecțiuni ale acestora. 

Dacă ai observat și alte simptome care să indice că durerea de cap ar putea proveni de la ochi atunci este nevoie să mergi la un control, pentru că multe dintre acestea pot indica necesitatea unui tratament imediat. 

Să nu mai punem la socoteală faptul că durerile de cap sunt foarte neplăcute iar anumite medicamente doar elimină simptomul pentru o scurtă perioadă de timp. 

Sensibilitate la lumină

Atunci când simți că lumina prea puternică îți afectează ochii chiar la nivelul la care simți durere foarte puternică, este un semn clar că ai nevoie de un control. 

Este normal să simți un mic disconfort atunci când este, spre exemplu soare foarte puternic, însă dacă acest lucru se întâmplă chiar și atunci când intri în anumite încăperi puternic luminate nu mai este normal. 

Steluțe sclipitoare sau pete colorate

Cu toții am văzut acele puncte, pete, linii sau sclipiri care ne apar uneori în câmpul vizual atunci când, de exemplu ne ridicăm brusc de pe un scaun. Însă atunci când acestea devin constante și ai impresia că nu mai pleacă este posibil să existe o acumulare la nivelul retinei. 

De obicei aceste steluțe sunt inofensive, atunci când le vezi doar pe o perioadă scurtă de timp. 

Related Posts

Articole recomandate:

Alegerea medicului potrivit: Ghidul complet pentru a găsi specialistul de care ai nevoie
Primul ajutor pentru copii: Sfaturi esențiale pentru părinți
Consilierea Genetică

CAUCIUCURI VARA - Orice Model pe Vadrexim.ro!