5 sfaturi practice pentru un somn odihnitor

Să ai un somn odihnitor este un lucru care se învață și care se exersează prin diverse practici sau punând în aplicare unele sfaturi. Proastele obiceiuri de viață, anxietatea, dar și mediul care nu este propice somnului sunt factori care îți pot perturba somnul. 

Beneficiile unui somn odihnitor nu se limitează doar la sănătatea fizică. Persoanele care dorm suficient au, de asemenea, o stare de spirit mai bună, o mai mare putere de concentrare și memorie și sunt mai puțin predispuse la anxietate și depresie. Pentru o viață echilibrată și împlinită, somnul este, prin urmare, crucial pentru bunăstarea ta generală. Care sunt deci sfaturile de care să ții cont pentru un somn odihnitor?

Creează cel mai bun mediu pentru somn

Influențele exterioare sunt cele care pot perturba somnul. Este deci foarte important să încerci în mod serios să creezi un mediu potrivit, începând cu salteaua, care trebuie să fie de calitate, o saltea 180×200, de exemplu. Sursele de lumină ar trebui să fie și ele îndepărtate deci ai nevoie de storuri, rolete, draperii sau jaluzele. Temperatura din dormitor trebuie să fie și ea potrivită, în așa fel încât să nu îți fie nici prea cald, nici prea rece. Înainte de a merge la culcare, este o idee bună să aerisești încă o dată camera pentru a lăsa să intre aer proaspăt.

Creează un fel de ritual înainte de a te pune la somn

Dacă vrei să te bucuri de un somn reparator pe cea mai confortabilă saltea cu spuma de memorie, nu te pune la somn atunci când ești nervos sau îngrijorat. Un somn de proastă calitate sau visele urâte sunt în acest caz inevitabile. Cel mai bine ar fi să te ocupi doar de lucruri pozitiv înainte de a te pun la somn- te poți uita la filme de comedie, poți citi o carte sau asculta muzică.

Evită mesele prea copioase înainte de te pune la culcare

Mesele prea grele sau prea copioase pot să aibă și ele un impact asupra somnului. Degeaba ai cel mai calitativ sau cel mai confortabil topper dacă nu consumi o masă mai lejeră înainte de somn. Și fără glucide. Băuturile care conțin cafeină, precum cafeaua sau băuturile energizante nu trebuie nici ele să fie consumate seara. Pot cauza probleme și te împiedică să adormi.

Evită de asemenea și ecranele înainte de a te pune la somn

Telefoanele smartphone și alte dispozitive îți pot perturba somnul din cauza luminii albastre. Pot stimula receptorii din retină și duc la o excitație cognitivă. Cel mai bine ar fi să nu apelezi la ele înainte de somn.

Respectă propriul tău ritm de somn

Fiecare persoană are propriul ritm natural de somn. Unele persoane sunt cu adevărat matinale, sunt în formă și eficiente dimineața, dar se culcă devreme seara, ca urmare. Alții, pe de altă parte, sunt mai productivi și au performanțe deosebit de bune seara sau noaptea. Ca urmare, deseori rămân treji până târziu în noapte, iar trezirea de a doua zi este adesea întârziată.

Related Posts

Articole recomandate:

De ce să alegi profesia de asistent medical?
15/06/2022
Photo 1 Meditation 2 Exercise
Cum să îți gestionezi eficient stresul zilnic
22/06/2024
Simptome alarmante: Când trebuie să apelezi la medic fără întârziere
13/02/2024

CAUCIUCURI VARA - Orice Model pe Vadrexim.ro!