Moduri impresionante în care vitamina C aduce beneficii organismului tău

Vitamina C este o vitamina esentiala, ceea ce inseamna ca organismul tau nu o poate produce. Cu toate acestea, are multe roluri și a fost legată de beneficii impresionante pentru sănătate.

Este solubilă în apă și se găsește în multe fructe și legume, inclusiv portocale, căpșuni, fructe kiwi, ardei gras, broccoli, kale și spanac.

Doza zilnică recomandată de vitamina C este de 75 mg pentru femei și 90 mg pentru bărbați

Deși este de obicei recomandat să obțineți aportul de vitamina C din alimente, mulți oameni apelează la suplimente pentru a-și satisface nevoile.

Iată 7 beneficii dovedite științific ale administrarii unui supliment de vitamina C.

  1. Poate reduce riscul de boli cronice
    Vitamina C este un antioxidant puternic care poate întări apărarea naturală a corpului.

Antioxidanții sunt molecule care întăresc sistemul imunitar. Ei fac acest lucru prin protejarea celulelor de moleculele dăunătoare numite radicali liberi.

Când radicalii liberi se acumulează, aceștia pot promova o stare cunoscută sub numele de stres oxidativ , care a fost legată de multe boli cronice (3Sursă de încredere).

2. Poate ajuta la gestionarea hipertensiunii arteriale
Aproximativ o treime dintre adulții americani au hipertensiune arterială (6).

Hipertensiunea arterială vă expune riscului de boli de inimă, principala cauză de deces la nivel global Studiile au arătat că vitamina C poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale atât la cei cu și fără hipertensiune arterială.

3.Poate reduce riscul de boli de inima
Mulți factori cresc riscul de boli de inimă, inclusiv hipertensiune arterială, niveluri ridicate de trigliceride sau colesterol LDL (rău) și niveluri scăzute de colesterol HDL (bun).

Vitamina C poate ajuta la reducerea acestor factori de risc, care pot reduce riscul de boli de inima.

Pe scurt, se pare că luarea sau consumarea a cel puțin 500 mg de vitamina C zilnic poate reduce riscul de boli de inimă. Cu toate acestea, dacă consumați deja o dietă bogată în vitamina C, atunci este posibil ca suplimentele să nu ofere beneficii suplimentare pentru sănătatea inimii.

  1. Poate reduce nivelul de acid uric din sânge și poate ajuta la prevenirea atacurilor de gută

Este incredibil de dureroasă și implică inflamarea articulațiilor, în special a celor ale degetelor mari de la picioare. Persoanele cu gută prezintă umflături și atacuri bruște și severe de durere

Simptomele gutei apar atunci când există prea mult acid uric în sânge. Acidul uric este un produs rezidual produs de organism. La niveluri ridicate, se poate cristaliza și se depune în articulații.

Interesant este că mai multe studii au arătat că vitamina C poate ajuta la reducerea acidului uric din sânge și, ca urmare, la protejarea împotriva atacurilor de gută.

Deși pare să existe o legătură puternică între aportul de vitamina C și nivelul acidului uric, sunt necesare mai multe studii privind efectele vitaminei C asupra gutei.

5.Ajută la prevenirea deficitului de fier
Fierul este un nutrient important care are o varietate de funcții în organism. Este esențial pentru producerea globulelor roșii și pentru transportul oxigenului în tot organismul.

Suplimentele de vitamina C pot ajuta la îmbunătățirea absorbției fierului din dietă. Vitamina C ajută la transformarea fierului care este slab absorbit, cum ar fi sursele de fier din plante, într-o formă mai ușor de absorbit.

Acest lucru este util în special pentru persoanele care urmează o dietă fără carne, deoarece carnea este o sursă majoră de fier.

  1. Întărește imunitatea
    Unul dintre principalele motive pentru care oamenii iau suplimente de vitamina C este creșterea imunității , deoarece vitamina C este implicată în multe părți ale sistemului imunitar.

În primul rând, vitamina C ajută la încurajarea producției de globule albe cunoscute sub numele de limfocite și fagocite, care ajută la protejarea organismului împotriva infecțiilor

În al doilea rând, vitamina C ajută aceste celule albe din sânge să funcționeze mai eficient, protejându-le în același timp de daunele cauzate de molecule potențial dăunătoare, cum ar fi radicalii liberi.

În al treilea rând, vitamina C este o parte esențială a sistemului de apărare al pielii. Este transportat activ în piele, unde poate acționa ca un antioxidant și poate ajuta la întărirea barierelor pielii

Related Posts

Articole recomandate:

Ce este glutationul?
La și despre psiholog
Tot ce trebuie să știi despre acidul hialuronic

CAUCIUCURI VARA - Orice Model pe Vadrexim.ro!