Masajul prenatal. Când se poate face și ce beneficii aduce unei viitoarei mămici?

Urmează să devii mămică și vrei să știi cum te poți relaxa în timp ce aduci multiple beneficii corpului, bebelușului și stării voastre de bine? Atunci haide să vorbim despre o călătorie unică în viața oricărei femei și anume sarcina.

Știm cu toții că această perioadă aduce o serie de schimbări, atât fizice, cât și emoționale în viața oricărei femei. Dar cum poți să faci față acestor provocări care nu sunt întotdeauna ușor de dus? Ei bine, un aliat de nădejde se dovedește a fi masajul prenatal.

Ce este acest tip de masaj și de ce ar trebui să fie pe lista ta de priorități în sarcină?

Masajul prenatal nu este doar o metodă de relaxare, ci o necesitate pentru echilibrul tău fizic și emoțional.

Practicat de terapeuți special instruiți precum sunt specialiștii de la fiziolife.ro , acest tip de masaj este adaptat nevoilor specifice ale viitoarelor mame, având grijă să evite zonele sensibile și să utilizeze tehnici blânde, adecvate fiecărei femei.

Beneficiile masajului prenatal

Iată doar o parte din beneficiile masajului prenatal pe care le poți experimenta în perioada sarcinii:

  • Reducerea stresului și anxietății

Într-o perioadă în care hormonii îți fac de cap, masajul prenatal vine ca o gură de aer proaspăt, reducând semnificativ nivelurile de stres și anxietate.

  • Ameliorarea durerilor de spate

Datorită faptului că ți se schimbă centrul de greutate din cauza burticii, sau poate a greutății suplimentare pe care trebuie să o suporte corpul tău din cauza  kilogramelor în plus acumulate, durerile de spate devin o prezență constantă.

Masajul prenatal te poate ajuta să te simți mai bine, relaxându-ți mușchii tensionați din zona gâtului, spatelui, zona lombară etc.

  • Îmbunătățirea somnului

Cine nu visează la o noapte liniștită de somn în special în perioada de sarcină în care somnul poate fi perturbat de foarte mulți factori ?  Ei bine, pe lângă o cană de lapte cald sau un ceai cald, masajul prenatal contribuie la ameliorarea insomniei, oferindu-ți odihna de care ai atât de multă nevoie.

Când este recomandat masajul prenatal?

În trimestrele doi și trei, când sarcina devine mai sigură este momentul oportun să te bucuri de câteva ședinte de masaj relaxante.  Evident că aici terapeuții vor știi exact ce zone să evite și ce tehnici să folosească în funcție de trimestrul de sarcină în care te afli. 

Care este frecvența recomandată?

Cel puțin o dată pe lună în al doilea trimestru, urmând ca pe măsură ce te apropii de final, să devină un ritual săptămânal. Și da, consultarea medicului este un pas esențial înainte de a începe această aventură relaxantă.

Când masajul prenatal nu este o opțiune?

Așa cum în orice călătorie sunt momente când trebuie să iei o pauză, există și situații în care masajul prenatal trebuie evitat.

Sarcinile cu risc, antecedentele de preeclampsie sau variațiile de tensiune arterială sunt doar câteva dintre situațiile care necesită o atenție specială.

Ascultă sfaturile medicului tău și ale terapeutului pentru a te asigura că alegi ceea ce este mai bine pentru tine și pentru bebelușul tău.

        Este bine să continui masajul după naștere ?

După ce bebelușul a venit pe lume, aventura nu se termină. Masajul postnatal intră în scenă ca un prieten de nădejde, ajutându-te să te recuperezi și să te adaptezi la noua ta viață. Beneficiile sunt numeroase: de la echilibrarea hormonală, la ameliorarea durerilor musculare și chiar la îmbunătățirea lactației.

Este un moment în care trebuie să îți reîncarci bateriile, iar masajul postnatal este exact ceea ce ai nevoie pentru a-ți redobândi forța și a te bucura de maternitate la maximum.