Cum să evitați durerea de umăr la locul de muncă

A sta sau sta la biroul tau toata ziua intre 8 si 10 nu este tocmai un antrenament. Cu toate acestea, poate fi solicitant din punct de vedere fizic și poate fi cauza durerii și/sau disconfortului la umăr.

Aflați de ce este posibil să aveți dureri de umăr la locul de muncă și cum să o depășiți.

Când te gândești la durerea de umăr la locul de muncă, s-ar putea să te gândești la locuri de muncă solicitante din punct de vedere fizic, cum ar fi construcțiile. Într-adevăr, ridicarea în mod repetat a obiectelor grele deasupra capului poate provoca dureri de umăr sau răni în timp. Dar și munca de birou poate fi de vină.

Cei mai mulți dintre noi petrec ore întregi în fiecare zi lipiți de ecranele computerului, atât pentru muncă, cât și pentru joacă. Problema este că stând sau stând incorect și ore în șir poate cauza probleme la umăr.

Iată câteva indicații care pot ajuta la reducerea sau prevenirea durerii de umăr la locul de muncă:

Reducerea sau prevenirea durerii de umăr la locul de muncă

Stați sau stați într-o poziție naturală. Indiferent dacă stai sau stai în fața computerului, corpul tău ar trebui să fie într-o poziție naturală și relaxată. Aceasta înseamnă să vă păstrați biroul chiar cu sau sub coate – nu doriți să ridicați din umeri toată ziua, deoarece biroul este prea sus.

Menține o postură bună. Fii conștient de poziția corpului tău în timp ce lucrezi la computer și urmărește să ai o postură bună. Dacă stai așezat, încearcă să-ți amintești acești pași:

  • Așezați picioarele pe podea
  • Împingeți șoldurile spre spătarul scaunului
  • Ține-ți coatele aproape de corp, iar antebrațele, încheieturile și mâinile îndreptate în fața ta
  • Relaxează-ți umerii, dar nu-i rotunjiți

Dacă stai în picioare, stai în picioare și nu te ghemui. A sta pe o suprafață mai moale, ca un covoraș anti-oboseală, și a purta pantofi de tenis în loc de stiletto te poate ajuta să menții acea poziție verticală.

Schimbați-vă poziția. Unii oameni să stea în picioare câteva ore, apoi să stea o oră sau două, urmate de mai mult în picioare. Dorința de variație are sens, deoarece oboseala se instalează în cele din urmă în funcție de faptul că ești așezat sau în picioare. Drept urmare, postura ta poate avea de suferit – rotunjirea umerilor sau aplecarea într-o poziție incomodă – ceea ce poate duce la disconfort.

Luați pauze. Luarea de pauze nu te poate ajuta doar fizic, ci și mental. Încercați să vă detașați de ecranul computerului timp de 5 sau 10 minute de câteva ori în fiecare zi de lucru și faceți o plimbare prin clădirea de birouri sau faceți câteva întinderi.

Iată câteva întinderi de încercat:

  • Ridicați umerii în sus spre urechi, mențineți această poziție timp de câteva secunde și coborâți umerii înapoi.
  • Aduceți-vă brațele în fața corpului și blocați-vă degetele. Apoi, întindeți brațele în fața corpului și rotiți încheieturile astfel încât vârful degetelor să fie orientat spre corpul dvs. și mențineți această poziție timp de 10 până la 15 secunde.

Luarea de pauze de mai multe ori pe parcursul zilei vă poate oferi impulsul fizic și mental de care aveți nevoie pentru a avea o zi de lucru productivă și confortabilă.

Luați în considerare obiceiurile dvs. în afara serviciului. Ceea ce faci când nu ești la birou ți-ar putea afecta și umerii. Poate tocmai ați început un nou program de exerciții sau ați crescut intensitatea antrenamentului curent. Acest lucru vă poate lăsa cu dureri musculare persistente.

Poate că ai o problemă inversă: stai toată ziua la serviciu și apoi vii acasă și stai mai mult, să zicem în fața televizorului sau a computerului. În această situație, unele exerciții pot ajuta. De exemplu, luarea unui curs de yoga poate ajuta la construirea mușchilor din nucleu, ceea ce vă poate ajuta postura.  Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe un nou regim de exerciții.

Uneori, să-ți asculți corpul și să faci câteva ajustări simple este tot ce ai nevoie pentru a evita durerile.

Related Posts

Articole recomandate:

Uniforma ta medicală e pregătită şi vom avea grijă să o porţi cu mândrie şi cu succes!
Dezvoltarea și optimizarea personală: atingerea potențialului tău maxim și devenirea a ceea ce simți că ești menit să fii!
Photo "Healthy lifestyle"
Ghid pentru îmbunătățirea calității vieții prin adoptarea unui stil de viață sănătos

CAUCIUCURI VARA - Orice Model pe Vadrexim.ro!