Cum îți afectează pielea bronzul obținut la solar

Cum îți afectează pielea bronzul obținut la solar?

Expunerea moderată la soare are unele beneficii pentru organism, motiv pentru care, pentru multă vreme, bronzul a fost perceput ca un semn de sănătate. Ulterior, cercetările în domeniu au arătat că lucrurile stau exact pe dos și că bronzul crește riscul apariției cancerului și accelerează îmbătrânirea pielii. Mai ales în cazul bronzului obținut la solar.

Iată ce trebuie să știi despre bronzul la solar și impactul expunerii la razele ultraviolete (UV) emise de aparatele pentru bronzat artificial.

Bronzul la solar îmbătrânește pielea

Expunerea excesivă la razele UV poate accelerează îmbătrânirea pielii acționând în mod nociv asupra colagenului și elastinei din straturile epidermei. Rezultatul este vizibil prin apariția ridurilor, modificarea texturii pielii și apariția unor zone cu pigmentare neuniformă.

Bronzul obținut la solar contribuie și mai mult la formarea ridurilor și la apariția leziunilor cutanate, prin acțiunea sa agresivă asupra pielii. Asta pentru că razele UV emise de lămpile din solar sunt extrem de puternice și penetrează straturile mai profunde ale pielii, afectând țesuturile conjunctive și vasele de sânge. Altfel spus, te expui riscului

Înlocuiește salonul cu un autobronzant dacă vrei o piele ”sărutată de soare” tot timpul anului.

Crește riscul apariției cancerului de piele

Expunerea la radiațiile UV, fie direct de la soare, fie de la solar, este un factor de risc pentru apariția cancerului de piele și nu numai. Razele UV pot afecta ADN-ul celulelor pielii, contribuind la formarea tumorilor. Iar riscul apariției cancerului devine din ce în ce mai mare cu fiecare vizită la saloanele de bronzat.

Imaginează-ți prin ce trece pielea ta, știind că razele artificiale din saloanele de bronzat sunt de până la 15 ori mai intense decât cele emise de soare, la orele amiezii, într-o zi de vară.

Cum îți protejezi pielea de razele UV

Dacă vrei să te bucuri de o piele cu adevărat sănătoasă și frumoasă, renunță la bronzul de la salon și protejează-ți pielea cu creme și loțiuni cu protecție solară. Folosind creme SPF de fata vei preveni arsurile solare, cancerul de piele și îmbătrânirea prematură a pielii.

Verifică în mod constant alunițele și pistruii și consultă medicul dermatolog atunci când apar modificări în ceea ce privește forma sau aspectul lor.

Redu timpul petrecut în soare, în special în intervalul orar când radiațiile UV sunt cele mai intense (de obicei, între orele 12:00 și 16:00).

În concluzie, ia aminte la riscurile asociate expunerii la razele artificiale din saloanele de bronzat și pune propria sănătate pe primul loc.