8 sfaturi pentru cei care încep antrenamentele la sală

8 sfaturi pentru cei care încep antrenamentele la sală

Poză de Jcomp pe Freepik.com

       În zilele noastre, locurile de muncă presupun mult sedentarism, de aceea sănătatea și starea ta de bine ar trebui să fie o prioritate. Unul dintre modurile cele mai eficiente sunt exercițiile fizice, iar pentru acestea, sala de sport este locul ideal unde poți începe. Pe lângă activitățile în aer liber, un program strict de antrenamente la sală te va ajuta să ai rezultatele dorite cât mai repede.

       Dacă îți dorești cu adevărat să faci această schimbare în viața ta, discută cu un antrenor și pregătește-te de primele tale antrenamente la sală ce îți vor schimba viața. Mai jos vei putea găsi 8 sfaturi de care să ții cont atunci când ești la început.

Iată 8 idei pe care le poți lua în calcul pentru rezultate de durată!

1. Stabilirea unor obiective clare

       În primul rând, trebuie să îți stabilești niște obiective clare care să te motiveze să ajungi cât mai repede la o stare de bine. Discută cu antrenorul tău despre planul de antrenament. Hotărâți împreună zilele și grupele de mușchi pe care le vei lucra în funcție de antrenament.

2. Încălzire corectă

       Încălzirea joacă un rol esențial în obținerea unor rezultate minunate. Nu neglija această etapă. Înainte de fiecare antrenament, realizează exerciții ce să îți pregătească mușchii și articulațiile pentru efortul fizic ce urmează.

3. Lucrează toate grupele de mușchi

       După cum a fost menționat și mai sus, este nevoie să acorzi atenția necesară tuturor grupelor musculare. În funcție de numărul de antrenamente pe săptămână, discută cu antrenorul tău pentru a aloca o zi fiecărei grupe. Nu te concentra pe un singur tip de exercițiu, ci încearcă să îți faci mai interesate antrenamentele diversificându-le.

4. Tehnică corectă

       Pentru a evita accidentările și pentru a obține rezultatele pe care ți le dorești, este esențial să execuți corect fiecare exercițiu. Dacă nu ești sigur, discută cu antrenorul tău personal pentru a te ajuta în cazul în care nu te descurci.

5. Planificarea pauzelor

       Ca în orice rutină sănătoasă, ai nevoie de pauze regulate. Acordă suficient timp odihnei între seturi. Astfel, corpul tău va reuși să se recupereze și vei evita suprasolicitarea, reușind să faci față fiecărui antrenament.

6. Hidratare

       În timpul antrenamentelor, dar nu numai, hidratarea este importantă. Bea apă înainte și după exerciții pentru a-ți menține corpul hidratat și pentru a face față antrenamentelor.

7. Alimentație adecvată

       Pentru a ajuta la o recuperarea musculară rapidă, consumă alimente sănătoase și echilibrate care să îți ofere suport pe parcursul fiecărei zile. Pentru o nutriție adecvată trebuie să consumi proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase.

8. Suplimente

       În ceea ce privește administrarea suplimentelor, acestea îți vor fi utile pentru susținerea performanței și recuperării. Suplimentele proteice te pot ajuta la creșterea masei musculare și la o recuperare mai ușoară după antrenament. Vitaminele cele mai des utilizate ar fi calciu, magneziu și fier. Dacă ești în căutare, poți încerca mineralele vitale de la Minunea Naturii, deoarece acolo vei găsi o gamă variată din care poți alege în funcție de nevoile organismului tău. Discută în prealabil cu un medic care îți va putea recomanda vitaminele și mineralele potrivite pentru organismul tău.       Așadar, ține cont de aceste sfaturi, iar în plus, încearcă să fii perseverent în această rutină pentru a te putea bucura de rezultate pe măsură.