6 sfaturi pentru a preveni durerea de umăr

Nu există nimic mai frustrant pentru un atlet decât să stea rănit pe margine și să-i privești pe ceilalți concurând. Deși nu există o modalitate sigură de a împiedica apariția durerii de umăr, există câteva sfaturi care pot ajuta la prevenirea începerii sau agravarea acesteia.

O leziune a manșetei rotatorilor este o cauză frecventă a durerii la persoanele care fac sport cu mișcări repetitive ale umărului, cum ar fi tenisul. 

1. Odihna . Dacă observați dureri de umăr în timpul anumitor activități, de exemplu în timp ce aruncați o minge de baseball sau înotați, opriți acea activitate pentru o perioadă de timp și găsiți un exercițiu alternativ, cum ar fi mersul pe o bicicletă staționară. Făcând acest lucru, umărul îți poate oferi timp să se odihnească și să se vindece, menținând în același timp fitness-ul cardiovascular.

În același timp, nu eliminați toate mișcările umerilor. Acest lucru se datorează faptului că nu doriți să dezvoltați un umăr rigid din cauza utilizării rare. Luați în considerare să faceți câteva întinderi ușoare pentru a vă menține brațul în mișcare.

2. Schimbați-vă poziția de dormit . Dacă observi durere în umărul drept, nu dormi pe partea dreaptă. Încearcă să dormi pe partea stângă sau pe spate. Dacă dormitul pe spate vă irită umărul, încercați să vă sprijiniți brațul cu o pernă.publicitate

3. Încălzire . Exercitarea mușchilor reci nu este niciodată o idee bună. Înainte de a vă exersa serviciul de volei sau terenul de baseball, încălziți-vă corpul cu exerciții ușoare. De exemplu, începeți să mergeți câteva minute și începeți treptat să alergați. Procedând astfel, îți crește ritmul cardiac și temperatura corpului și activează lichidul sinovial (lubrifiant) din articulații. 1 Cu alte cuvinte, o încălzire ușoară vă pregătește corpul pentru antrenamentul intens care urmează.

4. Creste-ti rezistenta . Este o idee bună să vă creșteți rezistența în timp. Dacă au trecut câteva săptămâni sau luni de când ați lovit terenul de tenis, luați în considerare să jucați pentru o perioadă scurtă de timp – poate doar 20 de minute pentru a începe – și să creați o perioadă mai lungă de joc. Nu cădea în capcana de a face prea multe prea devreme, mai ales când corpul tău nu este obișnuit cu asta.

5. Crește-ți puterea umerilor . Întărirea mușchilor umărului poate ajuta la asigurarea susținerii și stabilizării articulației umărului. Acest lucru, la rândul său, poate preveni rănile dureroase, cum ar fi o luxație a umărului , care este atunci când bila umărului tău iese din priză.

Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe un program de întărire. Ei pot sugera exerciții de efectuat sau pot recomanda lucrul cu un kinetoterapeut.

6. Tren transversal . Unele sporturi sunt deosebit de solicitante pentru umăr din cauza mișcărilor repetitive, deasupra capului. Așa că poate doriți să vă gândiți la antrenamentul încrucișat. Dacă sunteți înotător, de exemplu, alternați unele dintre antrenamentele de înot cu un antrenament de alergare sau de ciclism pentru a reduce stresul pe umăr, menținând în același timp în formă fizică.

Alternativ, dacă sunteți pictor sau muncitor în construcții – două ocupații asociate în mod obișnuit cu mișcări repetitive, deasupra capului – discutați cu șeful dvs. și întrebați-vă dacă există alte sarcini nerepetitive pe care le puteți prelua.

Mai presus de toate, ascultă-ți corpul și fii proactiv. Poate fi necesar să faceți unele ajustări la antrenament sau la rutina zilnică pentru a preveni daune suplimentare pe drum. De asemenea, ar putea merita să primiți avizul medicului dumneavoastră, chiar dacă credeți că aveți o rănire minoră. Prinderea devreme a rănilor sau a disconfortului vă poate ajuta să vă mențineți în joc și să preveniți rănile dureroase pe drum.

Related Posts

Articole recomandate:

Sfaturi pentru femeile gravide
01/02/2023
Stomatologie fără durere sau stres
10/10/2022
Anunt umanitar – sa ajutam un salvator: Statescu Livia Mihaela
20/08/2022

CAUCIUCURI VARA - Orice Model pe Vadrexim.ro!